Håll utkik efter den här

Wycliffe- jag har hört om det nångång

ALLMÄNT. De flesta har nångång hört om Wycliffe – men vad handlar det egentligen om? Jag blev på ett underligt sätt ledd av Gud till att bli Wycliffes sekreterare på kontoret i Finland, Tammerfors.

En helt ny värld har öppnats för mig! Jobb finns det nästan för mycket, men det är SÅ intressant! Jag tänkte upplysa er lite om vad Wycliffe handlar om!

Wycliffe Bibelöversättare rf (fr.o.m. 1972) är en missionsorganisation som har specialiserat sig på bibelöversättning, språkforskning och på att minska analfabetism. Den är självständig, men en del av den världsvida Wycliffe-organisationen Wycliffe International (fr.o.m. 1930). Namnet Wycliffe har organisationen fått p.g.a. John Wycliffe, som var den första som översatte Nya Testamentet till engelska på 1300-talet. Finska Wycliffe arbetar hand i hand med både lutherska och frikyrkliga missionsorganisationer. År 2000 räknade man att det skulle ta ännu 150 år innan bibelöversättningsarbetet skulle kunna börja på alla världens språk, förutom dem som håller på att dö bort. P.g.a. Vision 2025 har farten gått upp och för tillfället ser det ut som om det skulle vara möjligt att man på alla dessa språk har börjat översättningsabetet före år 2038. Men önskan är att man skulle nå detta mål redan år 2025. Än så länge är ca 200 miljoner människor utan en enda del av Bibeln. Största behovet är i Asien, Oceanien och Afrika.

Det finns möjlighet att åka ut som volontär till England (½ år) eller Tyskland (2 veckor-2mån). Det finns många finländare som varit till England Wycliffe-center. Det finns även möjlighet att vi från kontoret kommer och hälsar på i en grupp eller församling och berättar mer om arbetet.

DU KAN VARA MED! Om du går till denna adress och klickar på en bild, kan ett penny mer användas till bibelöversättningsarbetet. (Det kostar inget för dig!)

whttp://ww.vision2025.org/handinhands_clicktorelease.html

Kolla även http://www.wycliffe.fi och http://www.vision2025.org

Maila kan du till info@wycliffe.fi (jag läser posten)

Vi har även en tidning (på finska) som kommer ut 4 gånger i året som inte kostar något. Det går även att beställa mitt vänbrev, där jag skriver om vad allt som pågår på kontoret. Ifall du vill ha dessa kan du kontakta christina.dickman@gmail.com

Annette är längst bak till vänster, mitt emot sitter Tuomo som hälsar på på kontoret, resten jobbar på Wycliffe