Djimon Honsou och hans son.

Blood Diamond

FILM. Blood Diamond är en film av Edward Zwick. Han har gjort filmer som: Shakespeare in Love (1998), Traffic (2000), I Am Sam (2001), The Last Samurai (2003). Denhär filmen berättar om diamant handeln och inbördes kriget i Sierra Leone.

Rebellerna i 90 talets Sierre Leone kör in i små byer och dödar de flesta kvinnorna och våldtar resten av kvinnorna. Rebell gruppen heter R.U.F. och står för Revolutionary United Front. Gruppen fick sin support av den korrupterade regeringen av Liberia. Deras uppgift är att ta de unga pojkarna till läger och lär dem att använda vapen, för att sedan fortsätta sitt liv som en medlem av R.U.F. I huvudroller är Danny Archer (Leonardo Di Caprio) - en Syd Afrikansk mersenär - och Solomon Vandy (Djimon Honsou) - en fiskare från Mende. Som båda försöker hitta den sällsynta Blod Diamanaten som är väldigt dyrbar.

En dag kommer rebellerna till Solomons by och tar honom till ett läger för att jobba som en slav och söka efter diamanter. Hans liv förändras helt och militären attackerar lägret. Solomon får veta i ett senare fal att också hans sån har blivit tagen till ett av rebellernas läger.

Danny Archer blir kär under filmens gång i den underbara Jennifer Conelly (Maddy Bowen) som är en journalist, som söker information on Blod Diamanten. Danny lovar ge Jennifer inormation om diamant handlarna. Danny Archer får med hjälp av Jennifer tillgång till platser som journalist och då försöker Danny och Solomon hitta Solomons son och Danny vill ha Blod Diamanten för att sälja och sedan lämna Afrika.

Solomon tror hårt på att när hans son växer upp att Sierra Leone då kommer att vara ett paradis. Hans son är mycket smart och har studerat i olika skolor. Solomon har planerat att hans son skall bli en läkare när han växer upp.

Filmen är fint filmad och jag själv är mycket mån om alla filmer som har att göra med Afrika och ländernas historia som t.ex. The Last King of Scotland som handlar om diktatorn Idi Amin.

Leonardo Di Caprio visar faktiskt i denna film att han är en otroligt bra skådespelare. Han har helt tydligt tränat på sin roll: En diamantsmugglare som bara lever för att smuggla diamanter till olika Amerikaner som sedan säljer diamanterna i USA.

Santi printar ut 4,5/5 till filmen Blood Diamond. Värt att se!

Källa: Internet Movie Database (imdb)

Leonardo Di Caprio