Har du Bygglov? - UK 2007

ALLMÄNT.

Återigen var det dags att samlas i Karis i Lärkkullas mysiga lilla auditorium för att tillsammans med så gott som 200 andra ungdomar från hela Borgå stift för att diskutera för kyrkans ungdom angelägna frågor i Undomens Kyrkodagars eget plenum.

Diskussionen gick heta och sekreterarens penna glödde och flisor från ordförande Andreas von Bergmanns klubba flög när motioner som Porr i Tv och huruvida rösträttsåldern borde sänkas till 16 år debatterades vilt bland delegaterna.

Efter svett och spott och mycket hopande och roende i olika slags debatter var det tur att ärkebiskop och emeritus John Vikström fanns på plats. Hans bibelkvarter som han med en nypa humor och med ett säkert budskap kring temat bygglov förmedlade till oss i plenumsalen var det som räddade oss och fick oss att orka vidare.

Ett bra utbud på temagrupper hade årets planeringsgrupp för UK även i år svarvat ihop för oss. Delegaterna fick på förhand välja 2 temagrupper och i utbudet fanns möjligheten att prova på Curling á la UK, rocka loss på steelpan och dom modigaste hoppade i vaken för en liten simtur. Själv fick jag uppleva biskop Gustav Björkstrand när han diskuterade kring temat Ung och aktiv i kyrkan. Han presenterade statistik gällande inställning gentemot kyrkan hos ungdomar i Finland och det kom fram att av allt som kyrkan har ett erbjuda var det hela 96% som hade svarat att de mest uppskattar gravgårdarna. :)

Lördag kväll stundade sedan så småningom med den efterlängtade programpunkten FFK eller Fria Förmågors kväll. Här fick vi uppleva en helt gäng otroliga förmågor från många olika församlingar svenskfinland över. Kvällen innehöll allt från legenden om ”storjitarn från Malax” till TSF.s egen version av ”Han lyfter mig upp”(mera känd som ”You lift me up”). Kvällen avslutades med en maffig show med allas vår egen Sarah Timonen med en strålande version av Carolas ”Evighet” inkluderande hårtorkar och andra absoluta rekvisitan.

Ungdomens kyrkodagar avslutades sedan mycket lyckat på söndagen med gudstjänst och med en varm och mysig kakao med dopp på kyrkbacken i Karis.

Nu gäller det bara att ivrigt få vänta tills nästa års UK. Då firar vi nämligen UK:s 40-års jubiléum i ÅBO

Om du vill kolla på fler bilder och annat material kan du göra det på

http://www.kcsa.fi/uk/2007