Värdarna

Julfest i Gävle med arabisk stil

ALLMÄNT. Efter en månads intensivt planerande var den äntligen här: Vår årliga julfest i Pingstkyrkan i Gävle! Festen, som hölls den 15:e december, samlade nästan 90 personer.

Man hade lyckats med att förvandla en vanlig källare i en kyrka till en arabisk dröm. Man gick in i drömmen så fort man klivit på en av dem många mattorna som låg utspridda på golvet. Hela taket hade fyllts med tyger i olika exotiska färger. Årets tema var alltså "Tusen och en natt"-arabiskt.

Kvällen blev totalt lyckad alla och jag menar alla hade JÄTTEKUL! Alla i ungdomsrådet hade ansträngt sig SÅ mycket för att den här julfesten skulle bli lyckad!

Öppningen var en sketch där kvällens värdar flummade lite och önskade alla en riktig bra kväll. Sedan var det mingel och sedan kom det bästa av allt: en stor buffé med arabisk mat! Det vill jag tacka Manal Mousa för, som lagade all mat på egen hand! Jag blev helt paff när jag fick höra att hon i stort sätt på egen hand hade lagat mat till omkring 85 personer!

Efter att ha fått njuta av alla läckerheter var det dags för lekar! Vi delades in i grupper och körde igång. Vi fick bl.a. äta gurka choklad och skumtomtar. Jag kan säga att det var grymt kul! Tack till syskonen Alexander och Sara Hultman för alla de roliga lekarna.

Efter allt detta var det dags för efterrätt. Glass med frukter.

Jag hade fått i mig för mycket mat och dessutom mästan lika mycket choklad så jag var på väg att sprängas men alla andra åt med glädje. Efter detta var den inte slut på ett tag, man satte på musik och Kristin försökte lära ut en arabisk dans. Vet inte om många lärde sig dem men alla dansade och hade kul ändå.

Efter detta var det prisutdelning och tro det eller ej men min grupp vann, jag blev helt paff eftersom det var jag som skulle presentera den vinnande gruppen, men det var väldigt roligt.

Detta var en liten inblick om hur vi kan ha det under juletider här. Kanske en ide nu har tagit plats i någons huvud? En julfest med tema är väldigt lyckat eftersom det blir en mycket roligare stämning om alla har tänkt på samma sak när de klär sig inför festen. Man förvånas över hur olika alla tänker när de planerar sin klädsel, så olika och ändå så lika.

Det sista jag vill säga nu är ännu en gång ett STORT TACK till er alla som var med och medverkade för att denna fest skulle bli lyckad. Utan er skulle vi inte denna fest varit nånting. Även tack till alla som kom och delade med sig av sin glädje!

Ni är alla underbara! TACK!

Elle
Syskonen Hultman
Folk
Simon
Fil med vatten-mjölk
Drama
Ohannes med sin trumma
Mera mat
Underbar mat
Arabisk dans
Anna-Sara och Kristin
Kristin och Manal