Den sjungande julgranen!

ALLMÄNT. Jag var på söndagens föreställning av den sjungande julgranen. Det var en fantastisk show med rytmisk precision, berörande solo sång och underhållande humor. Faktum att jag själv var med för många år sedan gjorde det hela en smula nostalgiskt!

Jag var på plats en timme före showen började för att få del av den livliga omgivningen och dokumentera förberedelserna och nervositeten. När jag kommer in konstaterar jag med glädje att FKF har under årets lopp satsat mera och mera på showen. Estrader med mycket fint jul pynt, massiva ljusanläggningar, en läktare med plats för 700 pers och ett torn med teknik med Clas Holm som huvudansvarig!

Jag tar mig backstage för att fotografera. När jag håller på att fota sminkningsprocesser hälsar en bekant röst på mig, jag passar på att ställa några frågor åt Rolli Nylund:

Hur tycker du att årets show är?

Rolli: Det är händelserikt, mycket folk som springer hit och dit! Vi har ju 3 dörrar på scenen i år där det kommer och går folk under showen. Vi har också satsat en hel del på ljudet i år. Sen är showen lite modernare också, tidigare hade vi köpt mycket kläder från lopp torg men i år gjorde vi inte så.

Janita som håller på att sminka Rolli fortsätter

Kläderna är ju från nutid så vi har frågat runt efter kläderna vi har behövt och sen ha alla fått vara med att låna kläderna till showen. Något år hade vi hyrt in kläder också.

Vem är huvudansvarig för sminkningen?

Lotta

Jag vänder mig mot Lotta Wiklund som håller på att sminka showens gamyl och frågar,

Är det första året du är huvudansvarig?

Lotta: Ja

Hur har det varit?

Lotta: En hel del att göra, det är mycket som ska passa ihop men det är fortfarande kul!

Jag sitter och småpratar en stund och går sedan vidare och tittar då musikanterna gör sig redo för showen och går sedan och sätter mig på min plats och väntar på att showen ska börja.

Föreställningen skildrar en historia på landet i Siklax. Det är juletider och det viktigaste för människorna i grannskapet är att alla hus är julpyntade tills juryn för julpyntstävlingen kommer, men det uppstår problem i form av en granne som sätter sig emot.

I området finns det två rivaliserande gäng, stomp som består av tuffa landebor som inte verkar vilja ha något att göra med statsbor och acapella som består av högklassens elit, tonåringar i välstående familjer dvs. Dom två gängen har inget övers med varandra och tar varje tillfälle i akt att utmana varandra, med vad händer när en medlem från stomp och en medlem från acapella förälskar sig?

Under showens lopp fanns det många minnesvärda inlägg av solosång och dans. Ungdomarna som medverkade har veckligen lyckats med att sätta upp en show full av fart och underhållning, och den röda tråden under ytan handlade om julens sanna budskap.

Jag har pratat med många som har sett årets show och den slutgiltiga slutsatsen är att det onekligen var en succé, och den bästa hittils. Jag ser fram emot vad FKF har i ärmen tills nästa år!

Och vad vore Den sjungande julgranen utan balett utförd av killar?

För mera bilder titta under galleriet!