För brasilianska Ester är julgröten bekant.

Ester Mendes hälsar på i Finland!

ALLMÄNT. Linus småkusin och Gösta Bergsténs brors barnbarn Ester från Brasilien är på besök i sina släktingars hemland för första gången.

19-åriga Ester är uppvuxen i São Paulo, men är numera bosatt utanför miljonstaden (18 miljoner). Hon är dotterdotter till det finska missionärsparet Lars-Erik och Ester Bergstén. Ester är 50 % finländare och från sin pappas sida 25 % tysk och 25 % brasilienare.

Ester är för tillfället borta från sitt hemland Brasilien för en längre period, då hon i november reste till London för att ta kurser i engelska. Julen beslöt hon att spendera i Finland, tillsammans med sin bror som sedan hösten jobbar på Nokia i Tammerfors. Medan hon är i landet passar hon på att besöka så många släktingar hon hinner!

På fredagskvällen besökte hon tillsamans med Linus och Christa ett pre-julparty hos Tom Mickelsson. Där fick hon smaka på, för henne både bekanta och nya, finska juldelikatesser.

Ester förklarar att hon är van med finländsk mat, eftersom hennes mamma tillrett mycket sådan hemma. Pepparkakor är en självklarhet på deras julbord hemma i Brasilien. Julgröt kommer hon ihåg att hon ätit hos sin morfar Lars-Erik.

- Allt här smakar som hemma, förklarar Ester.

Ester fortsätter sin släkting-turné då hon med sin besöker Kate Lindbergs 60-årsfest i Borgå idag.

Tack Ester för besöket! Välkommen igen!



Ester och Elias kom bra överens på Toms julparty
Ester Mendes är Linus brasilianska småkusin.