Leon och Armando betjänade i tältet fram till morgon timmarna på lördagen.

Bibelmaraton på Åbo torg

ALLMÄNT. Under 4 dagar och 4 nätter lästes Guds ord högt på Åbo torg, från pärm till pärm. Bibelmaraton startade på självständighetsdagen med lovsång och en hälsning av en av prästerna från Åbo Domkyrka. Efter detta började läsningen..." I begynnelsen skapade Gud himmel och jord..." 1 Mos.1:1.

Tältet var placerar i centrum av torget i Åbo. Det såg ut som alla andra tält på torget, men innuti rådde en varm och stilla stämning. Finlands flagga prydde ena sidan av tältet, det fanns stolar att sitta på, ett bord fullt med traktat och biblar, kaffe och te servering och i ett av hörnen fanns en mikrofon och en stol. Den stolen besöktes av närmare 100 läsaren under denna maraton, både dag och natt lästes bibeln. Läsningen var indelad i 1/2h pass, som man kunde registrera sig till via nätet. Alla turer fylldes! Var och en fick läsa på sitt eget språk. Finska, svenska och engelska, var de mest allmänna språken, men hebreiska, grekiska, polska och esperanto hördes också!

Den som inte läste, kunde betjäna genom kaffe servering, tala med folk, ta emot böneämnen, be eller bara vara där som stöd. Folk fick komma och gå när de ville in i tältet. Många satte sig ner och drack en kopp med något varmt, mellan sin julshoppning i stan, medan andra trivdes en längre stund i tältet. Speciellt under natten besöktes tältet av många hemlösa, som kom in för att värma sig ... och de fick samtidigt höra Guds ord.

Det var folk från många olika församlingar och student organisationer som medverkade i bibelmaraton och det var en välsignelse att arbeta tillsammans. Flera upplevde att det var både inspirerande och jätte tacksamt att få vara med om bibelmaratonet. Guds ord proklamerades under dessa dagar och nätter och berörde åboborna.

" sä skalll det också vara med ordet som utgår ur min mun: det skall inte vända tillbaka till mig fåfängt, utan att ha verkat vad jag vill och utfört det som jag hade sänt ut det till." Jes. 55:11



Glada läsare. Ellen kom till Åbo snabbt efter sin return från Afrika.
På fredag kväll var tältet väl besökt.
Emily var på besök, och medverkade i bibelmaraton!
Jenny läser i Hesekiel
Tältet på torget