"Sotarens pojke" - av David Skagersten

Helkväll hos Skagerstens

ALLMÄNT. Softa jazz rytmer och fjolliga spasmer, sagolika dofter av mat och beundran av underbara resultat av kreativitet. Det kan bara betyda en sak, en helkväll hos Skagerstens.

Jag blev inbjuden - relativt forcerat - till mina goda vänner David och Carola Skagersten för att äta middag och umgås. Kvällen började oroligt nog med att vi yrade bort oss på äventyr till Hemstrand där en strimma nostalgi slog oss från dom gamla goda Borgare tiderna (Borgare högstadie) Vi blev snabbt rädda för att göra bort oss i trafiken och därefter få stryk av tuffa borgare tonåringar så vi styrde snabbt kosan mot Tritonia biblioteket i Finlayson området. När vi sökt fram kursliteratur åt David drog vi hem till David och Carola.

David Skagersten är en ung ambitiös man som studerar specialpedagogik på pedagogiska fakulteten i Vasa. Jag och Dadde, vi går långt tillbaka i historien, vi lärde känna varandra efter att vi hade haft slagsmål i sjuan i högstadiet, efter det blev vi nära vänner, som paita ja peppu. Vi bodde tillsammans våren 2003 i vasa centrum, den tiden var präglat av frank sinatra, sena Alias kvällar, insomnia, så mycket kedjerökande plånboken tillät och oändligt många underbara stunder av skratt och ångest. Jag har haft äran att få observera daddes kreativa ådra i mångra år och tycker väldigt mycket om vad han åstadkommer med underredsbehandlig och gamla dörrar från malax bönehus.

Carola Skagersten träffade jag första gången för många år sedan på Vasa Torg, hon var då en kompis kompis, det ända jag kommer ihåg från första gången jag träffade henne var att hon hade en tatuering i svanken och att jag köpte en ros åt henne från City Market. Carola har en egenskap att alltid få en att känna sig välkommen. Carola är jätte trevlig och jag trivs jätte bra i hennes sällskap, och faktumet att hon gifte sig med min närmaste vän är ju bara kanon. Carola, hon jobbar på Löfmarks i gamla goda saluhallen.

Mickelsson.net önskar det nygifta paret all lycka framöver.

Kylskåpet
Hemma hos D&C
Katten Mie
Carola
Mumsfilibabba
Machodadde
Förberedelser
Bröllopsbild