Ett traditionellt instrument

Thailändsk dansgrupp besökte Finland

ALLMÄNT. På självständighetsdagen träffade jag en dansgrupp från Thailand Ranat-Aek när de var och uppträdde på Finska Missionsällskapets traditionella självständighetsbasar

Jag sjunger med i FMS (Finska Missionsällskapet) svenskspråkiga kör: Furahakören. Vi brukar vara med på basaren på självständighetsdagen ,så också detta år.

När det är missionsbasar kan man tänka sig att också programmet som finns där berör mission.

En dansgrupp med namn Ranat-Aek besökte FMS. Alla i gruppen studerar på LITE.

LITE är en förkortning av Lutheran Institute of Theological. Det finns över 50 institut i Thailand man kan studera teologi på men LITE är den enda som verkligen satsar på traditionell Thailändsk dans,- sång- och instrument på kristen grund.

Deras dräkter består av en huvudbonad på flickorna som glimmar i guld, dräkterna är för både flickorna och pojkarna silkesdräkterna är i ljusrött, blått och lila. De har smycket som är väldigt stora och allt skimrar fint.

Till Finland kom gruppen den 26 november och åkte hem på kvällen den 6.12. Under sin s.k. turné i Finland besökte de Jyväskylä, Idensalmi, Kuopio och Helsingfors.

De tyckte att Finland är ett jättevackert och trevligt land trots att det är ganska kallt. De enda som de var missnöjda med var att de inte fick se någon snö. Men de sade att de kommer hit på nytt då det finns snö.



Hela gruppen