Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 18:10Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Christa rekommenderar tidiga mornar
Linus
Foto: Linus
Christa med kvarg
Linus
 1 8964 76 32
Linus Mickelsson
Online 22:14 30/09 2006  Modifierad 09:33 19/08 2010

Allmänt  Christa gillar tidiga och lugna mornar. Huvfudstadsbladet och kulinariska rätter på sängen är allt som behövs för att hennes dag skall börja bra.

Christas senaste lyx är att äta blåbärs- och hallonkvarg till morgonmål tillsammans med kultursidorna i Husis kl 7 på lördagsmorgonen.3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
21:44 4.10.2006


jaa detta har sannerligen varit en intressant debatt. För att sumera
lite.. Jo diskmaskiner e bra att ha.. för den som har råd med dylika
åbäken.. som fattig studerande med i medeltal dryga 100e per månad att
leva på kommer d ganska lågt ner på listan över saker jag behöver
skaffa... Mikropizzor e kan hända inte det mest näringsrika man kan äta,
men sen  när har unga singel män som studerar gjort sig kända för att
vara några nyttiga gourmet kockar?? :) de en annan sak när man lagar
middag till nån man tycker om...;) nu skall jag lägga näsan i en bok,
nästa gång jag öppnar ögonen e den fortfarande i en bok.. de ha hänt
förr och det lär hända igen.. ahhh patofysiologi vilket sövande ämne
men ack viktigt! Va rädda om er!
JS
19:48 4.10.2006


Inte är det nu sist och slutligen så förskräckligt ofta som jag har så bråttom att jag helt måste skippa diskandet, så du kan simma lugnt Hanna. Men det är ju roligt att få provocera lite här på Mickelsson. Måste dock medge att jag avskyr att diska och därför inte brukar åtgärda disken förrän läget börjar vara absolut kritiskt, det vill säga när också alla surrogatkärl börjar vara totalt odiskade. Det där med att regelbundet inmundiga frukt och grönsaker är jag däremot enligt min egen bedömning tämligen bra på, så jag kan väl få några pluspoäng för det i stället, eller hur? Har dock inte märkt att den mångsidiga kosten skulle göra vare morgnarna eller diskandet drägligare, så på den punkten har du nog helt fel, misstänker jag.
Atte
18:03 4.10.2006


Men tänk om båda av alla sysslor mest hatar att diska för hand, då rekommenderar jag maskin. De blir sån strid att vem diskar den här gången... och ofta e de kvinnan...


hanna
08:54 4.10.2006


hohho! allt läser man oxo..
det är nog int sant att studeranden har bara tid tid tid..beror ju förstås på vad o var man studerar. MEN till att diska sina kärl ½minut efter varje måltid har ALLA tid till. Också du JS mitt i ditt hektiska arbetande på projekt..det gör nämligen bara gott åt hjärnan och koncentrationen att göra något snabbt och praktiskt emellanåt. Också viktigt att äta en mångsidig kost me grönsaker o inte bara snabbmatspizzor.. då orkar man bättre med skolan, diskandet och med vaknandet på morgonen!
*morgontrött*
efter 6 veckor i Ryssland hos min älskade ryska babushka, så har jag märkt effektiviteten i hennes vardag... hon har i användning och äger bara just så många vardagskärl att det räcker då jag o hon o en till äter. Sen diskar man fort undan det, så att man kan ta nästa rätt. :) ingen fara, går på en sekund ju!

lotta m.
10:49 3.10.2006


ja diskmaskin behöver man, speciellt skönt om man är mer än 1 person. underlättar gör det ju allt. men det finns alltid disk som inte ska diskas i maskin eller som man vill använda vid nästa måltid så då diskar man ju ändå för hand, fast allt mindre disk blir d ju :)
Nica
10:01 3.10.2006


Köpt diskmaskin! Det löser mycket av dina problem. Det tar inte länge att fylla den om man varje gång sätter disken genast i maskinen efter måltiden. Och ack så skönt att bara trycka igång den o veta att nu blir de rent fast jag själv kan sitta o slappa.
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
21:31 2.10.2006


Okey först Lotta. D sant alla hinner diska. Men jag är lat. Lat.. så fruktansvärt lat. Jag erkänner det öppet. Alla män som inte är slöa och lata.. Tja jag har full respekt för er!  Veronica... Tack för alla dina vänliga kommentarer. I övrigt får vi väl bara konstatera att man själv väljer vad man vill ta till sig av det enorma utbud på goda eller mindre goda ideér som emellanåt dyker upp här på sidan. :)

God kväll på er.. Hälsn Tomas som just ätit ett kvällsmål bestående av en atria micropizza med plast kniv och gaffel.
Veronica
16:18 2.10.2006


Jag menar bara att inte önskar ni väl att andra kunde lära sig åtnjuta samma livsstil? Den är ju kanske inte den mest hälsobefrämjande. Nu åker undertecknad bort för en vecka. Hur skall jag klara mig utan denna till synes gränslösa källa av information!? Jag syftar på internet.
JS
16:05 2.10.2006


När man har någon riktigt hård deadline att möta och arbetar som en galning några dagar i sträck, kan det nog vara svårt att hinna diska. Det är min åsikt.
lotta m.
15:26 2.10.2006


det är nog bara hur man använder tiden. Påstår man att man inte hinner diska har man nog prioriterat tiden fel. Alla hinner diska, o för att det inte ska ta lång tid kan man diska efter varje gång man ätit, tar endast någon minut. Hinner man inte diska efter varje måltid kan man alltid göra det innan läggdags. Skönt med en ren o skinande diskbänk när man vaknar följande dag:)
Christa
15:14 2.10.2006


I fall alternativet är att torka disken med toalettpapper torde det vara okej att sköja av disken med kallt vatten.

JS
14:39 2.10.2006


Papperstallrikar behöver inte väl inte nödvändigtvis vara något dåligt val sett ur miljösynpunkt, om man ser till att man bränner de uttjänta tallrikarna i sin värmepanna och därmed värmer upp sitt hus med dem. Förstås borde man sedan ännu se till att man har ordentlig rening av rökgaserna installerad.
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
14:08 2.10.2006


Om man nu ändå tänker använda papper för att torka av tallriken så man man ju lika gärna använda papperstallrikar.. Nu snackar jag inte om att vara miljövän utan orden kommer från en bekväm ungkarl... (som med dylika kommentarer lär förbli ungkarl...:)
JS
13:59 2.10.2006


Det där beror ju helt på hur långt man har till närmaste vattenkran. Till exempel här i mitt arbetsrum finns inte tillgång till rinnande vatten.

 
Jag skulle tro att det går åt mera energi till att värma upp diskvattnet än till att tillverka toalettpappret, men det kan ju förstås hända att jag har fel.Christa
13:48 2.10.2006


Bäste JS, går det inte ungefär lika snabbt, om inte snabbare, att skölja av sin tallrik med vatten direkt efter att man ätit? Det där med toalettpapper verkar inte riktigt rationellt. Jag skulle dessutom tippa att toalettpapper till varje tallrik också slösar på naturresurser.
JS
13:28 2.10.2006


Vad är det nu som inte skall tas på fullaste allvar?

 
Här är förresten ett behändigt tips för överstressade studerande och arbetsnarkomaner, alternativt hjälplösa ungkarlar: Om du inte hinner diska på riktigt (med vatten och diskmedel, menar jag), kan du i stället torka av disken med toalettpapper. Bör helst utföras genast efter avslutad måltid för att fungera ordentligt. Spar dessutom på miljön och naturresurser.
Veronica
12:29 2.10.2006


Mathias, ta inte de skrivna orden på fullaste allvar. :)
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
12:06 2.10.2006


hehe ja du Henrietta jag vet inte i vilken värld du lever i men åtminstone för mig som studerar mitt sista år till närvårdare så har jag fullt upp... För övrigt råder det närvaroplikt på min skola så trots att jag e 23 år så kommer det in i betygen om ja ha varit frånvarande för mycket.. 

Men å andra sidan e jag ju ingen slö akademiker utan en hårt
grovarbetande närvårdare.. Nån akademiker blir ja heller aldrig för den
delen..

men som ja skrev i en dikt här nyligen.. Vi lever i olika världar!! :)


lotta m.
11:16 2.10.2006


nu är det bara tidiga mornar, barnen vaknar alltid tidigt. Förut när man inte hade barn var det hur skönt som helst att sova till 12 en lördagmorgon..saknar det ngngång ibland , men konstaterar att halva min dag skuylle ha gått då redan. Sen när man vaknat är det frukost som gäller , ALLTID frukost, eftersom jag också tänker att det är dagens viktigaste mål och det får mej att komma igång,sen kaffe och 2 koppar ska det va, då vaknar jag. Kunde aldirh tänka mej a tt stå över frukost , ionte bra för kroppen plus tro det elller ej men det samlar fett i kroppen om man inte äter frukosten.Sanningen är att om man stiger upp tidigt så är det faktiskt rätt skönt ibland, man hinner med så mycket sysslor då om man har ork o lust. Ja a , kvark skulle säkert gå ner i magen på morgonen, man är ju så hungrig då och det är klart att man ska ngt extra gott ibland;)

Mathias
10:48 2.10.2006


Hm, är det inte bättre att ha det som vana att sköta morgonbestyren hemma? Och varför pratar ingen om att det handlar om att lära sig att sköta sig så att man inte behöver leva ett så stressat liv att man inte hinner sköta ens alla vardagssysslor? Det skulle ju vara bättre än att behöva lära sig anpassa sig till en överstressad vardag. Ju.
Henrietta
10:01 2.10.2006


Att studerande skulle ha för lite tid? Knappast... Som studerande har man inget annat än tid. Man går på föreläsning då man orkar, om man orkar, och är man lat tar man så få kurser som möjligt. (okej, medger att detta gäller mer studier på högr nivå..)

En tanke som slog mig var att om denna artikels bild publicerats för 100 år sedan hade nog mickelsson.net blivit stämplad för osedlighet. Tänk vad världen förändras...Men hallonkvarg till morgonmål låter toppen!
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
01:13 2.10.2006


vad roligt att du gillar praktiska råd.. Ett annat bra råd som jag kan ge dig är att satsa på att köpa mikropizzor som gått ut och lägga dom i frysen.. (ja brukar hitta dom i min lokala affär för 30 cent styck).. ja iaf.. så köpte jag i början på september 18 stycken för knappa 5 euro.. Förvisso av samma sort men d spelar ingen roll.. Nu har så en månad gått och idag försvann sista pizzan ner i magen på mig.. Man kan tycka att, oj va tråkigt men e man ungkarl så e man...:=) och som stressad studerande gäller det att snabbt få ner käket ibland...:)
Vill du ha flera goda råd kring sömn och kostvanor så e d bara ti fråga!

H:  närvårdaren som nu skall gå o sova 4 timmar, sen vakna o springa till skolan.. äta frukost kl 12 och borsta tänderna mellan anatomi föreläsningarna.. öhh ja iaf.. Frid..
Veronica
22:46 1.10.2006


Ha ha ha haaaa! Tänk vilken suverän sajt mickelsson är för den som är i behov av praktiska råd! Tio poäng av tio för Mattson och JS! Medger att även jag känner igen mig i era berättelser. He!
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
21:54 1.10.2006


hehe ja du JS d funkar kanske bra om man alltid är på samma ställe. Men som vikarie inom sjukvården flyttas man runt på ett sjukhus mellan olika avdelningar iblan varje dag.. Men du har rätt.. kanske borde ja alltid ha en ryggsäck färdigpackad med d nödvändigaste för att klara morgonrutinerna.. Samma som att ja alltid har en ryggsäck i skrubben packad för att snabbt kunna rycka ut på efterspaningar.. bra.. tack för inspirationen!! ;=)
JS
19:23 1.10.2006


Nej, nej, bäste Mattsson. Du har helt klart mycket att lära dig ännu. Inte släpar man i brådskan med sig tandborste, tandkräm, tandtråd, duschtvål, rakapparat och övriga hygienartiklar till jobbet. Man har dem naturligtvis i en komplett uppsättning där och väntar på en. För mig är det åtminstone en vana och inte ett undantag att sköta morgonbestyren på jobbet.
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
19:05 1.10.2006


Hehe d där med att sköta morgonbestyren på jobbet/skolan känner jag bra
till också.. En morgon i somras när ja int orka stiga upp före absolut
sista minuten släpade jag helt kallt med mig tandborste och deoderant
till jobbet.. sen på lunchrasten stod ja i personalrummet och
borstade tänderna...:) Att mina stackars patienter blev omskötta av en
vårdare som såg ut som nåt man ser i såna där b-skräckfilmer... ja d
bara att beklaga....:)
JS
17:55 1.10.2006


Morgnar är till för att sovas bort, det anser jag. Har aldrig varit bra på det här med tidiga morgnar. Skoltiden var en veritabel plåga, då lektionerna allt som oftast började redan klockan åtta. Kan det vara bra att pina små oskyldiga barn på det sättet? Nu på äldre dagar brukar jag försöka släpa mig på jobb till klockan tio och fortsätta med morgonbestyren där.
Christa
16:02 1.10.2006


I vanliga fall vaknar jag inte 7 på lördagsmorgnar, utan kanske där kring 8 halv 9 tiden.

Och för övrigt kan jag nämna att jag är ganska dålig på morgonmål också. De gånger jag och Linus har dukat fram morgonmål kan jag räkna på två händer. Däremot brukar vi skippa morgonmålet och äta brunch/lunch istället. I dag åt vi vårrullar kl. 10.

Cizi
15:17 1.10.2006


Oj o oj.. Tyvärr e ja int nån morgon-människa.. Men d  kan oxå bero på att ja e en natt-människa!;) Men å andra sidan så tvingar mitt jobb mig att ibland i värsta fall vakna kl.03.50..... *grrrrrrr*

Men Christa, OM jag vore en morgon-människa, så sku jag oxå villa äta blåbärs- och hallonkvarg till frukost! ;P 

Veronica
01:01 1.10.2006


Du börjar en lördagmorgon frivilligt klockan sju! Är du av denna värld!? Linus svar är förstås: "Nej!" ;)
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
00:41 1.10.2006


Det är bra att du låter Linus passa upp dig lite på morgonen..
För övrigt så e jag personligen ingen morgonmänniska.
Från d jag stiger upp tills det jag är påväg med bussen till skolan går det i medeltal 13 minuter... Allting skall vara i ordningställt kvällen före så att jag kan dra mig maximalt länge i sängen..
Sen e d snabbt in på toan, tandborstning 3 min, övriga bestyr 3 minuter, tid att klä på sig o få med alla saker 5 min... om d lyckas bra så har jag ju sen hela två mintuer till övers att hinna till bussen.. Misslyckas det.. som d gjorde här om veckan e d bara ti taga en skön 4,5 kms promenad i regnet.. D annars intressant d här med morgonrutiner.. D säger väl nog lite om hur vi e funtade som människor.. 

Vissa äter inte alls frukost som tex undertecknad (och jååå som vårdare vet ja att d dagens viktigaste mål) , medans andra som då exemplet Christa gärna äter en gourmet måltid... Sen så e d väl som så att särskilt som studerande ha man blivit van med att ha för lite tid.. D blir lätt att man försöker minutplanera sitt liv.. Funkar kanske bra en stund men sen finns ju också risken att man börjar planera in sin tid med Gud..

D kan vara bra med lite ordning men kan lätt bli en känsla av att "nej nu hinner ja int med dig Gud, vi sku ju träffas på söndag mellan 11-13"
.. Och det måste vi passa oss för..
Så slutsatsen av detta något virriga resonemang med mig själv blir alltså att..

Planera gärna din tid och ditt liv.. Men bli aldrig så fixerad vid tiden att du tappar fokus på Herren i din strävan att hinna med allt...
& Jo, Christa.. fortsätt och njuta av frukosten....

H: Tomas som skall gå och sova om 16 minuter..
Andreas
23:10 30.9.2006


Super!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén