Goda nyheter sedan 2002     Söndag 29 januari 2023 kl 05:17Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lapplisorna inte värsta hotet
Linus
Foto: Linus
Ett autografkort av en lapplisa
Linus
 2 11769 73 75
Linus Mickelsson
Online 22:06 13/09 2006  Modifierad 14:05 14/08 2010
Linus
Linus
Töntig parkering
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Det är inte lapplisorna som ställer till det mest när man parkerat, utan det är människor som inte är så bra på att uppskatta mått.

Linus hade snällt parkerat sin bil i ett hörn i raden av många bilar. Dessvärre kom en liten Kia och låste fast Linus bild.

En hjälpsam ryss försökte flytta på staket, betongblock och till och med på bilen, men det var ändå för trångt.

- Barn, se till att ge utrymme åt andra och ät inte gul snö, berättade mannen på gatan.


Anonym, tyvärr
14:06 22.9.2006


Det är sällan jag blir så här ledsen av en debat t. Är själv kristen, finlandssvensk och blivande förälder till ett mörkhyat barn. Visst är jag tveksam då jag vet hur fördomarna florerar - ska man utsätta ett oskyldigt barn för att bli anklagad för allt det onda här i världen? Hur ska jag förklara teorin "en gång mörkhyad - alltid kriminell" för en fyraåring? Jag överdriver, men faktum är att jag har aldrig ens vågat ana att samma fördomar - om inte värre - finns bland mina kristna vänner och bekanta - folk som jag har trott att ha förstått vad Jesus står för!

Tänk att inte ens vi förstår att vara tacksamma för att vi får vara födda i Finland.  Inte sitter jag och rycker på axlarna åt kriminaliteter, men jag kan heller inte tro att jag inte är en del av ansvaret. Vem vet hur kriminell jag skulle vara om jag inte hade arbete, hus, kläder och de trendigaste skorna som går att få tag på just nu. Men det är lättast att sätta sig på sin höga häst och se ner på alla andra. Mindre lort under skorna på det sättet.

AnnaS
12:01 22.9.2006


Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN nå vettigt i diskussionen...!! Argumenten "jag tror att..." "jag hörde ett reportage på radio..." och "jamen EGENTLIGEN..." är sällan höjdare om man vill diskutera verkligheten, och inte bara snöa in sig i sina gamla fördomar och sin "trygga" verklighetsbild där Finlands enda hot är invandrare, och att allt var perfekt innan folk kom hit från andra land. SAMT att finländarna är de ultimata, perfekta medborgarna.   

Mathias
10:29 21.9.2006


Sen 1993 är lite under 30% av de invandrande flyktingar per definition, så hur många andra än turkar har inte invandrat efter det? Grymt onyanserat att säga att turkar beågr brott, punkt slut. 270 000 tusen personer har invandrat till sverige under de senaste 13 åren, och av dem är 81 000 flyktingar. Det här alltså enligt Brårapporten.

I statistiken jag refererade till hade de inte alls slagit ihop Finland, Norge och Danmark. De sa att dessa folkslag stod för en överrepresentation av de som begår brottslighet i Sverige. Vilket betyder att majoriteten av de brottsliga kommer från dessa tre länder. Och så stod det dessutom att många kommer till Sverige enbart för att begå brott.

Jag håller med Ad. Brottslighet har absolut ingenting att göra med etnicitet, utan med livssituation och omständigheter. Om Sveriges regering hade skött integreringsfrågan bättre och mera nyanserat så skulle flyktingarnas omständigheter inte vara det de är. Då menar jag tex. ghettobildningen, att man ger bostad åt alla flyktingar på samma ställen. Centrum, vita. Periferin, invandrare.

Det har med infrastruktur att göra. Arbetsplatser, att ta flyktingarnas utbildning och kompetens i beaktande.

Jag hatar rasistisk generalisering. Ingenting som ni har sagt hittills bevisar på något sätt att flyktingar från "turkländer" statistiskt sett  begår mera brott.

Brårapporten, som du så fint hänvisar till, säger att 88% av de invandrade (alltså INTE flyktingar, utan ALLA som har invandrat, anhöriga, studenter, etc.) inte någonsin har blivit misstänkta för något brott. Och att motsvarande siffra är 95% för de svenskfödda medborgarna. Inte så stor skillnad. Om man dessutom beaktar att Brårapporten visar att det är dubbelt så vanligt att de invandrande medborgarna misstänks för brott, kan man säga att det i praktiken inte finns någon skillnad alls. Om något, kan man se att statistiken börjar tippa över åt svenskarnas håll. För andra generationens invandrare, de som är födda i Sverige av en eller två utländska föräldrar, är det minst vanligt att begå eller bli misstänkt för att ha begått brott. Och andra generationens invandrare torde vara i majoritet bland invandrarandelen av befolkningen i Sverige.

Brårapporten kanske inte stöder din ståndpunkt trots allt, eller hur, Paul?
Ad G
23:20 20.9.2006


Killroy behövs, hans åsikter behöver komma fram, och han behöver lära sig att sluta tala skit om andra. Invandrare behövs, både kulturellt och ekonomiskt. Brott är ett tecken på samhällets brister att anpassa sig till mänskors brister, m.a.o. mänskors oförmåga att förstå andra mänskors situation (och mänskors infödda själviskhet (aka syndig natur)). Situationen blir inte bättre för att man sitter och gnäller kring vem som gör flest brott (trafik- eller övriga brott), vi borde som kristna gå i första led för att välkomna mänskor till vårt land, vårt samhälle, vår värld, men var är vi? btw, en stor del av brotten i finland görs av medlemmar i den evangelisk-lutherska kyrkan... Jag ser ingen debatt kring den saken. Jag tror det att brottslighet har mer med _livssituation_ att göra än med ursprungsland o.dyl.. Rätta mig om jag har fel.
paul
01:03 20.9.2006


Har forskat lite mera nu i faktabanken och du Mathias har knappast läst genom den eftersom du bara kastar ur dej kommentarer som inte stämmer.

Kolla brårapporten från 2005 så har du lite fakta i din hand.

paul
00:45 20.9.2006


Mathias , läste just din vink om brottslighet på nätet och om det var år 1993 nu så skulle det kanske stämma . Men nu är det faktist år 2006 så kom gärna med lite färskare rapporter .

Hur mycket turkar har inte invandrat sen dess ? Håller nog med kilroy att det knappast är finnarna som står för majoriteten av brott i sverige. Dessutom hade dom klumpat ihop finnar , Norrmän och Danskar . Så knappast e de nån tillförlitlig rapport.

Mathias
21:14 19.9.2006


Rekkis, jo, du har en poäng där, och att få kött på benen behöver vi verkligen. Jag i alla fall. Men det låtsas-fina har inget att göra med att vara artig och att visa respekt. Visst, killroy får gärna visa sitt hjärta, men att visa sitt hjärta är inte likamed att dissa andra i varje kommentar man gör. det finns en viss, rätt tydlig, distinktion där. Det tror jag du håller med om. Att vara rak uppmuntrar jag i varje situation oberoende ämne, men frånvaro av respekt och SJÄLVDISTANS ogillar jag skarpt.
rekkakuski
18:18 19.9.2006


Mathias, var du glad som jag, att finlandssvenska kristna börjar få kött på benen. Att de öppnar sitt hjärta sådant det är. Att inhölstrade känslor kommer i ljuset. Allt lort som finns där inuti blir synligt. 
Hela mitt liv har jag avskytt det där låtsas fina. Sopa under mattan.
Tack till alla Killroys.  Tack till  Mickelsson  "fritt  fram" .
Herren vare med oss!

...
18:03 19.9.2006


Alltså... vad är det konstruktiva i att bara låta sina fördomar flöda?? Jag fattar inte. Verkligen inte. Vad hände med att åtgärda och agera i en situation istället för att sitta och gnyla? Man kan faktiskt göra saker, men varsågoda, ät citroner bara. Skrämmande med så myky fördomar.
paul
15:34 19.9.2006


Jag instämmer med förra skribent , det är vad man får se och höra som lämnar i minnet . Men visst ligger det en del sanning i kilroys argument ... Nog kryllar det av invandrare i sverige som gör fuffens.
Andreas
14:03 19.9.2006


Jag tror att brotten är av olika art. Svenskar fifflar väl mer med dittan och dattan medan utlänningar (t ex ungdomsgäng) rånar folk på gatan. Jag hörde ett program på Radio Vega där utländska ungdomar i Malmö berättade om hur de attackerar svenska ungdomar och rånar dem på gatan - därför att svenskarna är så snälla och inte gör motstånd. Självklart rånar och mördar svenskar också svenskar och svenskar utlänningar.
Svensken
13:50 19.9.2006


statistiken må säga vad den vill men verkligheten är en annan. Majoriteten av den synliga brottsligheten i Sverige görs av utlänningar, främst turkar och juggar.
Mathias
13:30 19.9.2006


Killroy, varsågod:

http://www.bgf.nu/faktabanken/krim/invbr...

Det är bara att skriva "brottslighet i Sverige" på Google så får du fram en hel massa intressant, bland annat detta. Inte så svårt, men det krossar ditt argument på en sekund.
Christa
13:05 19.9.2006


Svar till: "Kan NÅGON då förklara för mig varför samtliga ledare på samtliga konferenser, sammanhang m.m. är arma MÄN, trots att majoriteten lyssnande är kvinnor?? Men det kanske inte stör MÄN, därför debatteras det inte...."

..., läs Eija Kurkis avhandling "Näkyvä ja näkymätön - Nainen Suomen helluntailiikkeen kentällä" . Den finns som pdf på nätet. Eija Kurki är sjäv uppvuxen och aktiv inom pingstkyrkan och kommer med en del intressanta synpunkter.

"The woman in the Pentecostal movement is divided, and the woman divides the movement. On the basis of the discourses, I considered whether the woman in the Pentecostal movement is a subordinate or an equal woman, tied to the tradition or liberated, forced to adapt to the system or integrated and, finally, what the image of the woman is as portrayed in devoitional speeches." (Kurki)

killroy
11:22 19.9.2006


Det var ju därför jag använde ordet invandrare , men ta gärna fram din statistiklista att det är finnarna som står för messt brott i sverige för de e det knappast nån som tror på .

Och det är bara att inse faktum att e de ingen som slänger ur sig nån provokation så e de ju inte heller nån som debatterar , men det kan ju hända att folk bara vill ha Mick.sidan till att läsa nån artikel och vila ögonen på vackra bilder .

Jag ber om ursäkt om jag sårat någon på denna sida. Men meningen var att dra igång lite action .

Tack och hej.

Mathias
10:35 19.9.2006


Killroy, visste du att finnar hör till de invandrande i Sverige? Och att det är finnarna som är den folkgrupp som begår mest brott i Sverige? Håll koll på fakta innan du häver ur dig en massa statistik som förvränger istället för förklarar.

Jag fattar inte, varför blir det alltid en massa skitprat på Mickelsson. Jag tycker det är grymt bra sida, men det verkar som om finlandssvenska kristna inte har koll på hur man beter sig på nätet. Tror att det är ok att häva ur sig vad som helst bara för att man stirrar in i skärmen och inte på den andra/de andra parterna i diskussionen. Speciellt när man ändå vet vem det handlar om. Och att man sen är kristen. Väldigt lågt. Och killroy, kom inte och säg att du nu bara säger din åsikt och att du är så grymt rak som vågar stå för din åsikt. Du har inga åsikter, du har bara provokationer. Du argumenterar aldrig, du bara agiterar.
Thomas
19:46 18.9.2006


Freddi B: Känslan för rätt och fel var inte precis vad jag menade med ”känslor”. Jag syftade på något mer kortvarigt som t.ex. de stunder av empati som t.o.m. den mest förhärdade brottsling upplever, bara för att i nästa stund sjunka lika djupt som förr. Eller de känslor som gör att man gör goda gärningar gentemot människor som man tycker om, bara för att ta tillbaka allt så snart man blir arg på personen i fråga. Sådana känslor betraktas ofta som godhet, men de är tillfälliga och själviska. I övrigt har jag inget mer att säga.

 

...
19:28 18.9.2006


en gammal kommentar:

"Det där med "förtryck av kvinnor" hävdar jag att moderna kristna INTE sysslar med. Jag har aldrig i kristna sammanhang sett något jag skulle beteckna som kvinnoförtryck. Däremot har jag i diskussionen om kvinliga präster sett mycket jag skulle beteckna som ren idioti,men det är en annan sak."

Kan NÅGON då förklara för mig varför samtliga ledare på samtliga konferenser, sammanhang m.m. är arma MÄN, trots att majoriteten lyssnande är kvinnor?? Men det kanske inte stör MÄN, därför debatteras det inte....

*suck*

Freddi B
19:15 18.9.2006


Thomas: Du har en bra poäng i att det är det personliga förhållandet till Gud och inte till texten som är det viktiga i religionen. Önskar att mycket fler kristna, muslimer och hinduer såg det på det viset. Då hade vi sluppit mycket lidande här i världen. Häller även med om att debatten inte leder nånvart.

Vill bara klargöra att det var du som sa att moralen inte har sitt ursprung i känslan. Det jag kallar moral  har väldigt mycket med käsla att göra. Känslan av rätt och fel. Om jag sårat någon med mina åsikter ber jag väldigt mycket om ursäkt. Jag försöker bara förstå.


Callis
18:35 18.9.2006


Amen Thomas. Det stämmer precis såsom du säger. Det står ju i budorden att du inte skall hata din nästa vad än han gör. Gud älskadr ju ändå människan och som ett starkt exempel kan vi ta Noa.  Gud var då så arg över att han skapat människan eftersom människorna syndade att han ville förgöra människan. Men Gud räddade ändå Noa som vandrade med Herren, därför att han ändå älskade människan. Det var synden som Gud hatade. I Guds ögon är alla ändå lika. Vi är delar av Guds skapelse. Kom ihåg detta! Amen.
Thomas
17:58 18.9.2006


Enligt kristendomen förändras Gud inte. Den som är kristen tror på Gud som är evig och oföränderlig. Vårt förhållande till Gud är inte samma sak som vårt förhållande till bibeln. Kristendom kan aldrig reduceras till kunskap om vad som står i en text. Det är tro på Guden som beskrivs i texten, förtröstan på Hans löften, lydnad mot Hans förmaning samt upplevelse eller erfarenhet av att Gud finns än i denna dag. Texten i sig är inte värd någonting utan upplevelsen eller erfarenheten.

Det är ju synd om den som betraktas som onormal eller omoralisk för att han/hon har en kristen moral...

Samvetet är inte rationellt och logiskt, därför tror jag inte på en rationell moral. Logiken är cynisk och känslolös, inte moralisk. En moral som är grundad på förnuft allena är en omöjlighet, det är omöjligt att reagera känslomässigt på ett problem som man betraktar som uteslutande intellektuellt. Det att du tar anstöt av omoraliskhet tyder på att ditt ställningstagande inte är uteslutande logiskt. Jag blir t.ex. aldrig personligt förolämpad av ett matematiskt dilemma. Om man har en logisk och beräknande syn på moral har man förvandlat människan från subjekt till objekt och då betraktar man inte människan som en tänkande och kännande individ. Det är den fullkomliga alienationen.

Jag är övertygad om att ditt ställningstagande är närmast känslomässigt och ärligt. Därför vill jag sluta diskussionen här, den leder ingen vart.

Förtryck av homosexuella är och förblir omoraliskt, homosexualitet är och förblir omoraliskt. Älska syndaren, men hata synden. Det är få som har tro stark nog att göra det.

Paul
17:15 18.9.2006


Ja säga vad man säga vill, men det krävs nog en mr Killroy, för att få denna sida att blomstra.
Freddi B
16:49 18.9.2006


Thomas: Du säger "Den kristna moralen har inte sitt ursprung i förnuftet eller känslan utan i Gud."

Jag säger att den kristna moralen inte har sitt ursprung i förnuftet eller känslan utan i en mycket gammal text, med mycket gamla värderingar från en helt annan tid och värld än den VI lever i.

Personligen grundar jag hellre min moral i logik och förnuft och försöker ta intryck av min omvärld och mina medmänniskor.

Jag KAN för mitt samvete påstå att förtryck av homosexuella är omoraliskt. Vare sig det övergår till hån, smäd eller missandel, eller om det är den psykologisk terrorn när någon säger: "Du är onormal".

Thomas
15:55 18.9.2006


Själv tycker jag att saken inte är så självklar som du framställer den. Vi kan båda hålla med om att sexualiteten biologiskt sett har en funktion: att upprätthålla människosläktet. All sexualitet som inte bidrar till människoartens fortlevnad hamnar utanför och bör betraktas som avvikande, om inte annat så ur en rent biologisk synpunkt. Sexualitetens sociala och psykologiska funktioner borde underordnas den biologiska.

 

Om vi antar att Gud har en begriplig orsak att förbjuda homosexuella handlingar så torde ovanstående argument räcka till. Om vi inte tror att Gud hade en begriplig orsak att förbjuda homosexuella handlingar så är all argumentation meningslös...

 

Märk väl: det här betyder inte att man har rättighet att hata, avsky, håna, smäda, misshandla eller på något annat sätt bete sig illa mot homosexuella. Vissa kristna sysslar med sådant och dessa kan inte betraktas som goda kristna eller rättfärdiga människor, de kan vänta sig att Gud som är rättvis ska döma dem.

 

Vad som sedan är moraliskt försvarbart ur ett icke-kristet perspektiv beror på vilken utgångspunkt man har. Vad som är moraliskt försvarbart ur din synvinkel behöver inte vara det ur en annan. Den icke-kristna moralen är ofta, enligt anhängarna, grundad på förnuft eller känsla. En sådan moral har inga fasta regler och kan knappast missbrukas. En moral som är grundad på förnuft är inte en moral; den är cynism och egennytta.  Det är omöjligt att vara moralisk om man inte ger moralen ett abstrakt värde. Den kristna moralen har inte sitt ursprung i förnuftet eller känslan utan i Gud.

 

Jag tror inte att jag kan ändra ditt abstrakta tänkande och därför tror jag inte att jag kan ändra dina moraliska uppfattningar. Att komma med förnuftig argumentation för den kristna moralen är att göra den cynisk, vilket ger en felaktig bild av det hela. Därför är det oförnuftigt att med hjälp av logik och förnuft argumentera för en viss moral.  Jag kan inte för mitt samvete påstå att homosexuella handlingar inte är omoraliska och jag kan inte heller gå emot min tro.

 

Om jag nu har babblat en massa skit så får den som vill lägga till något eller rätta mig om jag har fel..

Freddi B
14:34 18.9.2006


Thomas: Du ser Thomas, däri ligger kärnan av problemet för mig. Jag anser att det inte på något vis är moraliskt försvarbart att jämnställa homosexualitet med pedofili, nekrofili osv. Anledningen är väl ändå ganska självklar. Två människor som älskar varandra kan väl på intet sätt jämnställas med en människa som utnyttjar en annan individ som inte är i stånd att försvara sig. Jag är mycket självmedveten och har inga problem att somna på kvällen. Politiskt korrekthet trycker jag gärna långt upp där solen inte skiner.

Så nej, det blev inte alls klarare.
freppi
14:33 18.9.2006


Jasså så Ond menar att han ör självaste Djävuln...nå han känner jag inte personligen! Men har nog hört talas om honom en del!
Thomas
14:25 18.9.2006


Freddi B förstår utmärkt vad jag menar om han är ens lite självmedveten. Kan vi inte vara lite mer ärliga och lite mindre politiskt korrekta?

Jag vet mycket väl att du inte skulle acceptera alla former av pedofili, sadism, masochism, nekrofili och annat otrevligt som det mänskliga sinnet kan hitta på.Förr eller senare skulle du dra en gräns för vad som är anständigt och vad som inte är det.Kristendomen drar den gränsen på ett ställe, du kanske drar gränsen på ett annat.Sist och slutligen kommer ändå någon att bli utanför.

Blev det klarare?

Freddi B
14:22 18.9.2006


Ja! Det kärleksbudskapet! Och detta svarar på min fråga hur??
3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
14:14 18.9.2006


Om Freddi B på riktigt är intresserad av det dubbla kärleksbudet så är han nära att hitta guldådern i tillvaron. Wikipedia säger så här:

Dubbla kärleksbudet är det centrala i kristen etik. Det återges bl.a. i Lukasevangeliet 10:27:Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.

Det dubbla kärleksbudet är sammansatt av två citat från den judiska lagen, hämtad från moseböckerna. Den första delen anges där som så viktig att den bland annat skall upprepas vid dagens alla skeden samt skrivas på dörrposter och stadsportar. Se Femte Moseboken 6:5–9.

Freddi B
14:05 18.9.2006


Thomas: Jag förstod inte vad du menade med att jag inte accepterar sexuella avvikanden. Jag vet inte ens om jag håller med om att det existerar ett sånt begrepp.

Linus och Christa: Jag förstår fortfarande inte varför muslimska invandrare skall "fostras i sin kristna tro"? Nej det dubbla kärleksbudskapet vet jag inte mycket om, däremot om den dubbla moralen..
3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
13:50 18.9.2006


Fördoms-Freddi drar nog märkliga slutsatser han. Han har ingen aning om det dubbla kärleksbudet som Jesus talade om.
Thomas
13:48 18.9.2006


Mitt föregående inlägg riktades till Freddi B.
Thomas
13:46 18.9.2006


Då känner du åtminstone igen de vanligaste synderna som kristna begår. Alltid något.

Det där med "förtryck av kvinnor" hävdar jag att moderna kristna INTE sysslar med. Jag har aldrig i kristna sammanhang sett något jag skulle beteckna som kvinnoförtryck. Däremot har jag i diskussionen om kvinliga präster sett mycket jag skulle beteckna som ren idioti,men det är en annan sak.Linus kommentar har du nog feltolkat på grövsta möjliga sätt, men jag låter honom försvara sig själv.

"Intolerans mot sexuellt avvikande" kan diskuteras i en evighet.Det att kristendomen inte accepterar vissa sexuella beteenden är inget märkligt,det gör nämligen inte du heller.

Jesus är inte stolt över oss.Vi skämmer ut Honom hela tiden.

Christa
13:43 18.9.2006


Jag tror att det enda Linus menar är att det i överensstämmelse med den kristna etiken är fel att själa, göra dumheter osv. Om kristna eller andra följer etiken är ju en annan femma.
Freddi B
13:21 18.9.2006


En sak till. Jag hör hela tiden så kallade kristna människor prata om "Kärlekens budskap" och liknande lögner! Ändå är det bara hat och fördomar ni sprider omkring er! Intolerans mot sexuelllt avvikande, hat mot människor med andra religioner, förtryck av kvinnor mm.. Jesus skulle ha varit jävligt stolt över er!!
Freddi B
13:14 18.9.2006


Linus: Vilken otrolig smörja du häver ur dej! Menar du att alla invandrare skall tvångsomvändas till kristna för att få kallas finländare?! Dina åsikter kan ju klassas som hets mot folkgrupp! Det finns säkert många nynazistiska diskussionsforum där sånt skitprat passar bättre.

Dessutom förstår jag inte riktigt varifrån du kommer? Påstår du att kristna människor är mindre kriminella än t.ex. muslimer eller buddhister? Då tycker jag du skall ta och gå en grundkurs i religionsvetenskap så att du undlåter dig att släppa ut sådana grodor i framtiden.

Nu måste jag sluta skriva. Jag är så förbannad!
Thomas
12:57 18.9.2006


Är det inte klart att rasism och kristendom inte passar ihop?

 

Är det inte uppenbart att killroy inte är här för att debattera, utan snarare för att kasta skit på sina medmänniskor? Han har kommit med många teser, men inte ett enda vettigt argument.

 

Är det någon annan än jag som inte går på det där ”jag säger bara min (rasistiska) åsikt” snacket?

 

Varför påstår ”Ond” att han/hon är självaste djävulen och föreslår att man ska tillaga rasister i ugn?

Det, om något, är sjuk humor...Vet din psykolog om vad du gör?

 

Kan vi avsluta diskussionen innan någon blir illamående och spyr på tangentbordet?

 

3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
12:37 18.9.2006


Jag tycker inte det här är en debatt. Åtminståne inte ännu en informativ sådan. Är det faktiskt så att nyblivna finländare har lättare för att bryta lagen? I såfall har de kanske inte ännu fostrats i sin kristna tro?!

Ond
12:35 18.9.2006


Känner du inte igen hin Onde när du ser honom? Han borde vara bekant sedan länge och ändå låtsas du att han är obekant...

:)

freppi
12:29 18.9.2006


Ja här var debatten i full gång igen! Killroy har visst raggat upp en massa beundrare han!

På tal om namn så vet nog rätt så många vem killroy är! Själv vet jag ju inte vem tex rekkakuski och Ond och maria Å är! !

Ond
11:01 18.9.2006


Det är klokt att han inte använder sitt eget namn,någon kanske skulle vilja slå in skallen på honom...
Maria Å
10:21 18.9.2006


Jag undrar bara: står man för sina åsikter om man inte använder sitt eget namn? Eller är det liksom underförstått att alla ska veta vem Killroy är?
killroy
09:22 18.9.2006


Nä du har helt rätt Freddi i att jag inte vet så mycket om politiken , tycker det är kul att debattera bara.

Jag syftade på dom övriga som fick 5,7% men såg just att dom fick ju inga mandat.

Freddi B
07:41 18.9.2006


Killroy Killroy... Kanske du inte vet så mycket om politik, eller så har du missuppfattat nåning rejält, vad vet jag. Kan inte annat än undra vad du baserar dina förhoppningar att Moderaterna kommer att stoppa invandringen på? Speciellt med tanke på att Folkpartiet och Kristdemokraterna till undertecknads glädje gick bakåt.

Sen undrar jag lite hur du tänker? Du ser problem med invandringen och vill därför stoppa den. Jag undrar om du tillämpar samma problemlösningsprincip i alla områden. Amputerar du din fot om den är sjuk?

Visst vågar du stå för dina åsikter, I'll give you that! Kanske du bara inte orkar tänka igenom dem...

Ronja
07:17 18.9.2006


Och orsaken till att de står för 70 % av brotten är möjligtvis för att de inte får något jobb, eftersom alla trångsynta svenskar inte vill ge dem en chans! Har de inga pengar, och får de inte likadana möjligheter som infödda svenskar är det kanske inte så konstigt att de tar till andra och ja, onödiga metoder. Kan dock hålla med om att Sverige tar in på tok för många invandrare. Man ska inte ta in mer än man har möjlighet till. Kanske många som skrivit här är som du säger "gull gull osv" men det är bara du som säger så fruktansvärt elaka saker där folk kan ta illa upp och bli sårade. Visst ska man kunna stå för sina åsikter, men man borde ju ha tillräckligt mycket vett i huvudet att man kan säga dem på ett någorlunda bra sätt.
killroy
01:00 18.9.2006


Jo det ska jag tala om : En man som vågar stå för sina åsikter och inte en massa gull gull och släta en medhårs fast man inte vill det . Nu har Sverige äntligen fått en ny regering så då kan vi ju alltid hoppas att dom idioterna som styrt hittills fösvinner och i stället kommer det nya friska vindar som vågar sätta stopp på invandringen av alla turkar och kurder och dyl. som bara går arbetslösa och ställer till med besvär .

Vet ni föresten , ni som e så präktiga att det är invandrare som står för 70 % av alla brott som sker i Sverige !

Nej det visste ni inte , ni vill bara gulla med dom och tycker det är kul när det blir mera färg i samhället .

??
20:29 17.9.2006


vem e ens killroy!!??
rekkakuski
12:03 17.9.2006


Nog är du ju lättirriterad Lotta. Tål inte att se folk gnabbas om mörkhyade.
Man måste nog lite smaka och känna på allt nytt och kanske säga att man inte gillar det. Ta en Jabobsbrottning med de nya mörkhyade och kanske småningom bli friends.
Inte bara säga gulligt, gulligt. Grow up!
callis
11:34 17.9.2006


hehhe.....ta inte allt så allvarligt. jag vet nog att samhället inte funkar utan lastbilar. inte har ja egentligen emot nån rekkakuskin. det är ett tufft jobb som ni chaffisar har!! beundrar er som kör rutter som åbo-göteborg eller ännu längre rutter. så ta det bara helt lugnt ;)
Rekkachaffis
22:12 16.9.2006


Intressant diskussion!Undertecknad är absolut ingen rasist,utan vill istället lyfta fram ett bredare tankesätt då det gäller trafikkulturer  olika folkslag och kulturer emellan.Den som rört sig runt om t.ex Europa eller kanske Asien,USA,Australien m.fl. med bil eller långtradare har nog en mycket bredare syn då det gäller mängden trafik,kör sättet,mentaliteten,fordonen,tempot ja listan kan göras lång.
Jag skulle rekommendera Callis att tänka efter hur samhället  skulle se ut om man skulle ta bort alla långtradare och lastbilar för en vecka.Den tunga trafiken är faktiskt inte ute på vägarna för att nöjesköra.
Undertecknad förstår nog att endel galningar tyvärr jobbar som chaufförer inom tunga branchen som inte borde ha fått något annat körkort än trampbilskort och dom förstör mycket för andra som försöker sköta sitt yrke på bäst sätt.
Undertecknad vill önska oss alla trygga säkra kilometrar längs våra vägar runt vår jord.
Vi vill på vårt yrkets vägnar göra bättring där vi gör misstag.
Mvh Rekkachaffis maktiv medlem i :AKT ry,Rahtarit RY och Charterbus ry


Lotta
21:17 16.9.2006


Sori, men lotta suuttuuuuu!!!
Mer utlänningar till Finland- de berikar oss lättirriterade och trångsynta finnar med både personligheter, färg och ny skön syn på livet! Förstår att ni som uttalat er negativt om mörkhyade kanske inte menar det rakt rasistiskt, men...vad i hela världen menade ni då? Varför uttala sig negativt om folk man gillar? - Grow up!!!
rekkakuski
19:00 16.9.2006


Är du säker på att ni inte backa, Callis? Varför kallar du rekkakuskar galna?
Callis
16:17 16.9.2006


Nej, det är inte Lapplisorna som är det största hotet i trafiken, det är rekkakuskina som är det absolut värsta hotet. Marie ( Ma Fellow sister) å jag hamna i en krock när en lastbilschafför drällde rakt in i aktern på oss me ca 30 km/h. Hela bakdelen på vår bil blev helt intryckt. Bilen va dessutom bara 4 mån gammal :D. Se alltså upp för galna rekkakuskin i trafiken som tror att dom äger vägen.
Veronica
14:46 16.9.2006


Nej, lite självkännedom skadar inte. Men vill man förlöjliga en annan så är det bäst att endast göra det i sitt stilla sinne. Konfronterar man i kärlek så är det en annan sak. Det kan man göra när man är goda vänner som älskar varann.

Tar man till personangrepp så är risken stor att den andre "låser sig" och man får inte en konstruktiv diskussion. Inte vill man lyssna på någon som nedvärderar en.

Ronja
12:46 16.9.2006


Att sitta tyst och höra på all skit är väl bland det allra dummaste man kan göra vad gäller dumma rasistiska kommentarer. Det är i princip samma sak som att sitta tyst och se på när någon blir mobbad. Varför ska man låta folk "Skoja" om folk av annan hudfärg eller vad tusan som gör dem "annorlunda"?? Visst kan man ta allt med en nypa salt, om man är feg och inte känner sig speciellt träffad. Men tänk lite på de som tar åt sig och blir ledsna.
Ond
11:57 16.9.2006


Nejnej.Det enda rätta är väl att ta rasisterna med en nypa salt, lite peppar och tillreda dem i ugnen på 250 grader.Efter att ha skjutit dem med ett avsågat hagelgevär och rensat dem med en stor skarp kniv...

(Detta är ett skämt)

Ch
11:45 16.9.2006


Jonas: skulle tycka att det enda sättet att klara av dagens rasistiska samhälle är att ta dylika kommentarer med en nypa salt.

Jonas
10:29 16.9.2006


Ch: Om man själv är mörkhyad är det inte så lätt alla gånger att "ta det med en nypa salt"...
Ch
00:12 16.9.2006


reve...vilket fint ord ;) killroy tycker om att provocera så man får nog ta hans kommentarer med en nypa salt. ha e snäll i civilen! Och personligen tror jag inte att det är en invandrare som parkerat bilen på bilden. Däremot ligger det nära till hands att det är en kvi.. man... :D
Ronja
23:36 15.9.2006


Killroy.. Du e int lite pöllo i skallan! (ursäkta mitt dåraktiga uttryck). Men helt på riktigt, du tänker me reve ibland!
Jonas
22:48 15.9.2006


Bilen är ju dessutom en Kia, ju.
Jonas
22:47 15.9.2006


Erkki: Du har helt rätt, det var ogenomtänkt.
erkki esimerkki
22:14 15.9.2006


Och Jonas: Använd inte homosexualitet när du vill förlöjliga andra människor.
?
erkki esimerkki
21:53 15.9.2006


Killroy: Det låter på din jargong som om du uppfattar dig själv bättre än de här "negerbollarna" du pratar om. Tror du faktiskt det? Du låter nämligen inte så smart! Har man IQ över 70 så förstår man bättre än att generalisera så som du gör. Förhoppningsvis försöker du bara vara rolig, men tyvärr är du bara tragisk. Och till Veronica: lite självkännedom har aldrig skadat...
Jonas
21:37 15.9.2006


Killroy! Har din pojkvän lämnat dej eller varför är du så aggressiv?

killroy
20:59 15.9.2006


Jo faktist så e det för det messta turkar och kurder och en hög med negerbollar som brukar köra såna bilar typ mazda 323 -89 men det där ser ju ut att vara nån nyare modell så det kan va nå japaner oxå som e på studiebesök och hade bråttom att springa och ta ett foto av nån fiskmås.
Paul
16:41 15.9.2006


Invandrare skulle inte köra med så billig bil!!
3SbeoDBqSp6095W2KwhF2b
15:15 15.9.2006


Det är sant och det har jag inte heller påstått.
Veronica
13:18 15.9.2006


Ingen borde gå till personangrepp. Att den ene gör det betyder inte att den andre också kan göra det med gott samvete.

3SbeoDBqSp6095W2KwhF2b
13:09 15.9.2006


Veronica, har du lite följt med kommentarerna här på mickelsson.net så vet du att det nog är killroy som brukar ta till personangrepp ibland! Jag håller med erik; killroy är nog ute och seglar eftersom det inte finns någonting som säger att det skulle vara en invandrare och inte en finnne som har parkerat sådär.
Veronica
10:54 15.9.2006


Erkki esimerkki, du tar till personangrepp som får killroy att känna sig dum. :(
Christa
08:25 15.9.2006


Finländare spelar vanligtvis allt för säkra kort för att parkera bilen sådär, det kan jag hålla med om. Men det skulle isf vara bara för att finnar är så försiktiga. Någon invandrare var det knappast som hade parkerat bilen, men det är möjligt att det var en utlänning, eftersom bilen tillhörde en biluthyrningsfirma. Någon tokig fransman som hade bråttom kanske? Låt fördomarna flöda...

erkki esimerkki
23:33 14.9.2006


än en gång är du helt ut och seglar killroy... hoppas att de flesta människor i världen har mer vett än vad du har.
killroy
22:56 14.9.2006


Det är säkert en invandrare som ställt bilen så där det kan ju ingen finne göra . eller ?
HC
00:14 14.9.2006


Liten vink:

Ring 020202 å be nummern till ägaren. Hamnar använda denna tjänst rätt ofta i mitt jobb...

Kostar visserligen lite mera men oftast e det värt mödan.

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén