Christa i keps, tröja och pumps från loppis

Gå på loppis - fixa stilen

ALLMÄNT. Är det magert i klädkassan? Trött på kläder som alla har? Fixa stilen på loppis.

För en bra peng hittar de flesta något trevligt klädesplagg på lopptorg eller -marknader. Loppiskulturen är bra, inte bara för att den är förmånlig utan också med tanke på miljön. Man kan också hitta riktiga pärlor och dessutom går pengarna, om man väljer rätt loppis, till välgörande ändamål.

Sara Enroth och Christa besökte under måndagen många loppisar i Jakobstad och hittade till sist Pietarsaaren lähetystori där man för 3 euro fick ta hem så mycket kläder som rymdes i en plastkass.

I Helsingfors är det inte lika bra ställt med loppisar som i Österbotten. UFF är pinsamt dyrt och det finns inte så många kristna loppisar. Fida lähetystori, som finns bl.a. på Stora Robertsgatan och i Sörnäs är däremot att rekommendera.

Visst kan det kännas lite sunkigt att gå i andras kläder men vi skall komma ihåg att det finns tvättmaskiner. Dessutom är det att använda andras kläder knappast äckligare än att gå på en allmän toalett, vilket många av oss gör.

Under tisdagskvällen testade Sara och Christa en del av de kläder de inhandlat, allt för sammanlagt 3 euro. Maria Cederholm ställde upp som hjälpmannekäng och bidrog dessutom med studioutrymmen.

Sara bär en röd munkjacka och scarf
Christa i japansk kimono
Maria i honungsgul fodralklänning
Sara i scarf och basker, Christa i keps från lähetystori i Jakobstad.