Munkar

Den kristna mannen med de fem munkarna

ALLMÄNT. Jag var i Örnsköldsvik för några dagar sen med min farmor och hälsade på lite folk. Där fanns bland annat en kvinna som heter Kristina och hennes man Rey.

Vi fick äta otroligt god indinsk mat och sedan fick vi en av dem godaste efterrätterna jag nånsin ätit!

Efteråt satt alla och pratade. Jag sade inte så mycket men jag lyssnade noga för att allt hon sa var så intressant så även om jag hade velat att inte lyssna så hade inte det gått! Hon berättade en väldigt rolig och intressant historia för oss och den fick mig att tänka efter och därför vill jag dela med mig av den till er alla!

Historien heter "Mannen med dem fem munkarna". Här kommer den luta dej tillbaka och ta till dig av det.

Jo, Det var en gång en Kristen man som skulle iväg på en resa till ett annat land. Medan han satt och väntade på flygfältet såg han att dem sålde munkar i en liten kiosk. Eftersom han älskade munkar bestämde han sig för att köpa några stycken innan han åkte iväg.

Han kollade på klockan och såg att han hade en timme på sig innan hans flyg skulle gå. Han tog sin portfölj och gick iväg och köpte sig fem munkar, sedan gick han och satte sig för att läsa tidningen. Efter en stund kom en annan man, som inte var kristen, gåendes och letade efter en plats där han kunde sätta sig och vänta på sitt flyg.

Han kollade runt lite och såg en man som satt ensam så han bestämde sig för att sätta sig bredvid honom. Han råkade sätta sig bredvid den kristna mannen. Så där satt dem båda och läste tidningen.

Efter en stund kom den krista mannen att tänka på sina munkar så han bestämde sig för att ta en munk, han kollde upp från tidningen och såg munkarna där på bordet mellan honom och dem andra mannen. Han drog till sig påsen lite, tog en munk och tog en stor tugga av den. Han skulle just återgå till tidningen när han såg att mannen bredvid honom tog hans påse med munkarna och tog ut en munk och började äta.

Den här krista mannen blev helt förfärad av att mannen inte ens hade frågat om han fick en! Han drog åt sig påsen och kollade argt på mannen som glatt mumsade i sig munken med ett leende på läpparna. Den krista mannen fortsatte att läsa sin tidningen lite halvt irriterad men glömde saken ganska snabbt.

Efter en liten stund bestämde han sig för att ta en till munk. Sagt och gjort, han kastade en blick på mannen bredvid sig som nu hade ätit klart och tog en munk och började äta. Efter en stund såg han hur den andra mannen ännu en gång drog till sig påsen och tog ännu en munk! Den krista mannen blev inte glad över att munkarna han köpt togs ifrån honom.

Han kastade ännu en blick på mannen bredvid sig som nu log när han tog sin första tugga. Den krista mannen tittade på honom under tystnad och tänkte på hur oförskämd mannen var. Han återvände till tidningen och kastade blickar på mannen bredvid sig lite då och då ...

Nu var det en munk kvar och han undrade om mannen skulle vara oförskämd och ta den också. Efter yttreligare några minuter fick han svaret ... Mannen ställde sig upp plockade ihop sina saker för att gå men innan han gjorde det tog han påsen med den sista munken och sa:

- Ja, Vi kan ju lika gärna dela den sista munken också va?

Så tog han ut den sista munken och delade den på två tog den ena halvan och lade tillbaka den andra halvan i på sen som han åter lade på bordet bredvid den kristna mannen som nu såg helt förfärad ut. Han var äcklad över hur mannen helt hänsynslöst hade delat munken med sina

smutsiga händer och sedan hade mage nog att erbjuda honom den!

Mannen tog en tugga på sin halva och sade:

- Ja, men tack för den trevliga stunden och sällskapet! Nu måste jag gå om jag ska hinna med mitt flyg. Hejdå!

Sedan vände han sig om och gick medan han viftade med munkbiten han höll i. Den krista mannen sköt undan påsen med den halva munken i och kollade på klockan, sedan återgick han till tidningen. Efter ännu en stund kollade han på klockan och såg att det var dags att börja röra på sig så han vek ihop tidningen ställde sig upp och skulle just ta sin portfölj för att till sin förvåning upptäcka att hans påse med dem fem munkarna låg bredvid portföljen. Han tog upp påsen och öppnade den för att se så att han inte misstog sig, men nej, hans fem nyköpta munkar låg kvar i påsen helt orörda. Han tänkte efter och insåg att om dem munkarna han just ätit inte var hans måste dem ha varit mannens bredvid... men mannen hade vart trevlig nog att dela med sig fast än den andra kristna mannen bara hade suttit och kastat arga blickar på honom...

Slut.

Med den här historien ville hon komma fram till att man ska vara snäll och alltid dela med sig för man vet aldrig när man hamnar i en sådan situation.

Ha en bra dag och kom ihåg att leva positivt.