Finlands och Israels flaggor

Vi får inte glömma Guds plan med Israel och judarna

ALLMÄNT. Tom Nylund förklarar Israels position i omfattande artikel.

Ingen av oss har kunnat undgå att märka att situationen i Mellanöstern igen en gång är väldigt spänd. Tyvärr är nyhetsrapporteringen kring händelserna mycket ensidig, vilket den i allmänhet brukar vara när det gäller Mellanöstern. I den tid vi lever är det väldigt viktigt att vi som Guds barn har en rätt förståelse av Guds plan med Israel och judarna, och att vi inte tar de lögner som sprids om Mellanöstern som sanningar. Israel och judarna spelar nämligen en mycket central roll i Guds frälsningsplan. Jesus var jude, lärjungarna var judar och Bibeln är så gott som helt skriven av judar. Det är till Jerusalem, Israels huvudstad, som Jesus ska komma när Han en dag kommer tillbaka till jorden (Sak. 14:4). Därför är det en sådan otrolig strid om detta lilla land. Det är också därför som judarna förföljts under många århundraden. Israel angår oss som Guds barn i allra högsta grad. Vi är kallade att stöda och uppmuntra Israel och judarna i deras svåra situation (Ps. 122:6-9; Jes. 40:1,2).

Det här är inledningen till en artikel om Israels och judarnas roll i Guds frälsingsplan som jag har skrivit med anledning av de senaste veckornas händelser i Mellanöstern. Artikeln är till för alla; för de som inte vet någonting eller mycket lite om Guds plan med Israel och judarna eller för de som vet en hel del men vill veta ännu mera.

Nyhetsrapporteringen av händelserna i Mellanöstern är väldigt ensidig. Visste du t.ex. att orsaken till att Israel bombat flyplatsen i Libanons huvudstad Beirut är att förhindra terroristers vapentransporter? Detta lyfts inte upp i nyheterna, utan det ges en bild av att Israel bombar utan orsak. Sanningen är att Israel attackerats av terrorister och måste försvara sig. Terrorister har avfyrat raketer både från Gaza och Libanon in i israeliskt territorium. Raketerna har dödat och skadat oskyldiga civila och de har dessutom förorsakat mycket skräck och oro.

Varje stat skulle försvara sig på liknande sätt som Israel om den utsattes för terrorangrepp. Tyvärr möter Israel mycket oförståelse av ledare i världen, som fördömer Israels operationer i Libanon och Gaza och säger att de är oproportionerliga. Vi som Guds barn är däremot kallade att vara Israels och judarnas vänner och stöda och uppmuntra dem i deras svåra situation (Ps. 122:6-9; Jes. 40:1,2). Läs artikeln så får du veta mera!

Det finns två versioner av artikeln: en version som är till för att läsas direkt i datorskärmen och en version som är lämplig för att skrivas ut på papper.