Allt lyckades för honom

OLD ARTICLES. Finns det något du drömmer om? Är det något du vill att skall hända i världen? - Du kan användas som redskap för det!

Om man studerar 2 Krön 32 hittar vi en man som heter Hiskia.

Här är några nyckelverser:

2 Krön 32:3 rådgjorde han med sina furstar och sina tappra män om att täppa till vattnet i de källor som låg utanför staden, och de hjälpte honom med detta.

2 Krön 32:8 Med honom är en arm av kött, men med oss är HERREN, vår Gud, och han skall hjälpa oss och föra våra krig." Och folket fick nytt mod genom det som Hiskia, Juda kung, hade talat.

2 Krön 32:20 Under tiden bad kung Hiskia och profeten Jesaja, Amos son, och ropade till himlen.

2 Krön 32:22 Och HERREN räddade Hiskia och Jerusalems invånare ur den assyriske kungen Sanheribs hand och ur alla andras hand, och han beskyddade dem på alla sidor.

2 Krön 32:23 Många förde gåvor till HERREN i Jerusalem och dyrbara gåvor till Hiskia, Juda kung, och Hiskias anseende växte efter detta hos alla hednafolk.

2 Krön 32:24 Vid den tiden blev Hiskia dödssjuk. Han bad då till HERREN, och HERREN svarade honom och gav honom ett tecken.

2 Krön 32:25 Men Hiskia återgäldade inte det goda som han hade fått, utan hans hjärta blev högmodigt, och därför kom vrede över honom och över Juda och Jerusalem.

2 Krön 32:26 Men när Hiskia ödmjukade sig mitt i sitt hjärtas högmod och Jerusalems invånare med honom, drabbade HERRENS vrede dem inte i Hiskias dagar.

2 Krön 32:31 Och när sändebuden kom från Babels furstar, de som var utsända till honom för att höra sig för om det under som hade skett i landet, lämnade Gud honom för att pröva honom och få veta allt som var i hans hjärta.

Slutsater:

- Fråga om råd

- Erkänn att äran är Guds allenast

- Be

- Låt Gud göra verket

- Bli inte högmodig, förtjänsten är Guds!

- Du kommer att bli prövad för att Gud skall veta vad som finns i ditt hjärta.