Julgranen

Den Sjungande Julgranen 2003

OLD ARTICLES. Senaste helg uppförde FKF i Vasa sin årliga julshow, "Den sjungande Julgranen". Danny var där med penna och papper för att berätta om den!

Även detta år var showen en stor succé tack vare elevernas strålande rollprestationer, solo- och duettsångerna, körens stämningsfulla sånger samt tack vare den skickliga orkestern. De tre föreställningarna var så gott som fullsatta.

Detta år uppfördes showen igen i musikalform, vilket skedde första gången förra året. Handlingen var förlagd till 50-talet och staden "Gäddlax" och kretsade kring ungdomarna, bl.a. Sigge och Lena, som ville ha modernare musik i julkören och deras föräldrar (hembygdsföreningens ordförande och stadens byggmästare) som var i strid om hur stadsbilden skulle se ut.

Showen bestod som vanligt av en mängd olika inslag. Ett antal olika danser samt ett flertal solosånger och duetter stod som vanligt på programmet. Roliga sketcher och naturligtvis julevangeliet fanns även med. Detta år ersattes den populära snöflingedansen av baddräktsdansen. Som solo- och duettsånger sjöngs bl.a. "My Way", "Hound Dog" och "You're the One That I Want". Kören sjöng bl.a. "Jul, jul, strålande jul" och "Hark! The Herald Angels Sing".

I huvudrollerna fanns Thomas Enlund som Sigge, Johanna Nordman som Lena, Heidi Kastus som borgmästaren, Karolina Isaksson som byggmästaren, och Roland "Rolli" Nylund som hembygdsföreningens ordförande Helge.

Carina Östman var en av de huvudansvariga och stod bl.a. för regi och dramainstruktion. Körens dirigent var Marina Sigfrids och kapellmästare var FKFs musiklärare Robert "Robban" Granholm. Bakom mixerbordet stod Clas Holm. Även FKFs rektor Thomas Nordström bör nämnas som en av de ansvariga och som sett till att saker blivit gjorda, förutom att han medverkade i kören.

Undertecknad hade tillsammans med sin bror turvis(en föreställning i gången) hand om ena spotlighten, samt hjälpte till med byggande och rivning.

Bilder finns som vanligt på min hemsida.

Övriga noteringar: Körens manliga beståndsdel börjar vara väldigt liten. Detta år återfanns endast två män i kören.