Hyvä Sanoma (Goda nyheter) i Sanomahuset

OLD ARTICLES. Förbön för Finlands barn och unga och presentation av kristna tv-kanalen hölls i mediamekkan Sanoma-WSOY:s huvudkontor den 7.12.2003.

Det var flera representanter från olika församlingar samlade i Sanomahuset. Johan Forsbäck representerade finlandssvenskarna. Nina Åström stod för några fina julsånger och Jussi Korvajärvi från Majakkaförsamlingen i Esbo ledde lovsång. Hela kvällen leddes av Sirkku Karvinen från Youth For Christ.

Jarkko Kokkonen informerade om kristna elev- och studentorganisationen uusi sukupolvi (ny generation). Jarkko berättade ivrigt om exempel från Sverige, och talade in visionen i församlingsledarnas hjärtan.

Sanoma-WSOY:s förra vice vd Markku Ojares berättade om projektet kring kristna tv-kanalen som skall startas i Finland i slutet av år 2003. Markku Ojares berättade om hur han mött motstånd och kamp i andevärlden. Median, speciellt tv:n är till största delen djävulens område, och kommer man Kristus in där så hatar djävulen detta, berättade Ojares. Han sade att han aldrig skulle kunna jobba med dettaom han inte hade en bönearmé.

Ett avtal har gjorts med HTV (Helsinki Televisio), och första sändningarna av kanalen TV7 skall börja i december 2003. I framtiden skall kanalen ut i nationella kabelnätet, och visionen och drömmer är att få en av de 5 digikanalerna, så att man i framtiden skulle ha en kristen nationell tv-kanal.

Mest kommer kanalen att fokusera på barn och unga, för behovet är stort. I början skall kanalen sända 20h per dygn varav 1/3 av materialet är inhemskt och resten engelspråkigt kristet program (God channel). Alla som erkänner Jesus Kristus som Herre, kan få möjligheten att sända sina självproducerade program. Grundtaxan går från 500€/halvtimme, och borde inte vara så dyrt för församlingar eller kristna organisationer. Att uppehålla kanalen, nätverksavgifter, personal och tekniska avgifter uppgår till 100.000€/månad, så därför behöver kanalen flera stödjare.

Mer info om tv-kanalen: www.lighthousenetwork.fi eller www.ristintuki.fi