Söndagssähly

Sport och flickor

OLD ARTICLES. En sund själ i en sund kropp sade Juvenalis. Alla känner till nyttan med sport. Ändå envisas många, främst flickor, med att vägra sporta.

Jag är inte tillräckligt bra?
Det är mycket roligare att flickor är med. Vem som helst som just börjar med något är naturligtvis inte lika bra. Men det är bara roligt. Bara viljan räcker.

Jag orkar inte
När slappheten kulminerar orkar man inte med något. För att orka med mera skall man börja med något. Liksom i liknelsen om talenterna, killen som inte orkade göra nåt, utan grävde ner sin blev utan. Börja med lite motion, sen orkar du med mera - och mera nytta också!

Jag är inte överviktig
Många unga flickor tror att de inte behöver någon motion för att de är smala och kanske ser bra ut. Men på samma sätt som ett nytt hus alltid verkar vara i bra skick så måste det vårdas för att hållas så. Allt handlar inte om övervikt heller.

Jag blir svettig
Det är sant, men slappt tänkt. Läs punkten "jag orkar inte" en gång till.

Jag hittar inte nåt roligt
All sport är rolig bara man kommer in i det. Far med i Maris dansgrupp eller kom med på söndagar kl 15:00 i Grankulla Gymnasiums gymnastiksal och spela innebandy.

Exempel
Christa Sandvik spelade på söndagen med i sählyn och gjorde mål och passade till mål. Ändå hade hon inte spelat sen högstadietiderna. "Det var roligt", konstaterade Christa glatt.
Regler
Nedan följer att några enkla regler.
Det är bättre att sitta än att ligga och bättre att stå än att sitta. Det är bättre att gå än att stå och bättre att springa än att gå.