Guldbitarna från Kariskonferensen

OLD ARTICLES. I helgen hölls en megakonferens i Karis! Tack och lov till Gud för det! Den handlade om Israel och ändtidens väckelse. Svensken Lars Enarsson som bor i Israel och är ledare för en världsvidd organisation med tusentals förebedjare för Israel predikade. Här följer några guldkorn av det han sade.

När man läser Rom 11:25-28 så förstår man att Paulus ville att kristna skulle veta hemligheten om Israel för att inte få för höga tankar om sig. Hemligheten är den att judarna blev förstockade och inte tog emot Jesus för att vi andra, hedningar också skulle få möjlighet att bli frälsta.

Guds plan kommer att gå i fullbordan genom Israels folk. Förstockelsen skall brytas och hedningarna skall i fullt antal komma till Jerusalem. Guds rike skall manifesteras, och då skall härlighet, frid och rättfärdighet råda.

Djävulen försöker och kommer att försöka mobilisera världen till strid mot Israel. Läs Upp 16:13. Detta så att människor inte skall reagera när hans hantlangare kommer. Tack vare propaganda reagerade inte människorna när de såg vad Hitler gjorde och förintelsen.

Som kristna har vi begått ett stort misstag i tolkningen av Bibeln. Vi har trott på ersättningsteologin. Den går kort ut på att den kristna kyrkan övertagit det judiska folkets plats i Guds frälsningsplan. Kyrkan betraktas som det "Nya Israel". Det "gamla Israel" är ersatt med församlingen. Men Guds löften i Bibeln gäller både judar och oss. Låt oss tänka på att muslimvärlden inte behöver uppleva behov av att öppna sin dörr för evangeliet ifall vi inte talar om Israels och judarnas betydelse i Guds frälsningsplan.

Vår uppgift som kristna är att vara böneväktare vid Jerusalems murar, att be för Jerusamlem. Läs Jes 42:6-7.

En annan uppgift är att visa på Jesus och predika ett hoppets budskap för judarna. Judarna är ett sargat folk. Säger man till dem: "Gud är med er", kan de svara: " Vadå då, hälften av oss är borta."

För att Guds frälsningsplan skall kunna gå i fullbordan så behöver judarna komma till sitt land Israel. Låt oss be för Finlands regering, att Finland skall ha kärlek till de ryska judarna som kommer genom landet för att återvända till Israel. Den som välsignar Israel skall vara välsignad. Trots att vi inte fullt ut förstår Guds plan för Israel så tror jag att det är viktigt att vi är ödmjuka och inser att Gud är stor och mäktig.