Ur Elviras perspektiv

Efterlängtat Youth reportage

OLD ARTICLES. Onsdagen den 29 oktober var det dags för Livets Ords ungdomskonferens Youth igen. Vi var en hel buss från Österbotten. Elevate Youth ordnade resan, det exakta antalet resenärer (ca. 30-40 st.) minns jag inte, men iallafall, så fyllde vi ungefär upp en Haldin-buss.

Vi åkte ner till Åbo och därifrån över med färjan. Vi fick scentid på båten

både på dit- och tillbakavägen. Två danser framfördes per resa. Det var jättemycket folk som tittade på, och det kändes verkligen bra att peka på Jesus genom dansen. På hemvägen fick vi inte predika, men det kändes ändå som om folk såg på oss varför vi var där och dansade.

När vi slutligen kommit fram till Livets Ord, så var det fullt ös.Talare i år var Stefan Salomonsson, Robert Ekh, Joakim Lundqvist samt Remi Höidal.

Det undervisades om allt möjligt: om "Vad man ska göra när man gjort rätt grej, men allt bara blev gripande kaos iallafall" och "Du måste vara rädd om Jesus i ditt liv".

Remi predikade bl. a. om att "Allt är möjligt, bara tro".

På fredag morgon höll Stefan Salomonsson ett möte utan like. Det blev ett

praise-party där vi faktiskt inte satt på stolarna över huvudtaget. Gångarna och de lediga utrymmena framför scenen fylldes med ungdomar.

Stefan lärde oss "Walkin' in Jesus" och hur man gör en "Helige Ande-piruett".

Sista kvällen predikade Joakim Lundqvist ett allvarligt budskap, och om att ge hela sitt liv till Jesus.

Efter kvällsmötena var det konserter. På torsdag var det Euro-tour konsert. (Euro-tour är en evangelisations "turné" som LO arrangerar vartannat år. Ungefär som Jesus Tour, men större)

På fredag var det det norska bandet ZUM som spelade.

På lördag spelade Blush och 29th Chapter från England.

(De som vill ha kommentarer om konserterna får fråga nån annan. Jag var nämligen inte på en enda av dem p.g.a. behövlig skönhetssömn)

Slutligen kom vi till Jakobstad den 3 november ungefär kl.02:30 på måndag morgon. Trötta men glada kom vi hem från en superkonferens. Undervisningen hade varit mångsidig och givande. Stämningen mellan mötena hade verkligen varit jättebra. Många hade tagit ett beslut och blivit uppmuntrade att verkligen jobba på sin Gudsrelation.

Förutom några kvarglömda klädesplagg, så fick vi det mesta med oss hem av

undervisningen.

Elevate Youth's resa var verkligen bra. Endast 69€ kostade resan och login

sammanlagt. Sen var det bara maten till. Och så hade man ju trevligt

resesällskap också..!

Välkommen med nästa år!