Motskari, prätkä, piikki...

Motorcykelpassion

OLD ARTICLES. Häromdagen fick vi en snygg bild av en motorcykel till redaktionen. Eftersom vi antimotorcykelnördar ville visa upp bilden, så bad vi Victor Gustafsson skriva en artikel!

Varför är motorcykeln så bra? Det är en fråga som många har ställt mig, och som jag själv funderar på ibland.

Det är ofta folk kommer och frågar mig varför motorcykel är så bra. Svaret på den frågan kan man fundera över länge och det finns många orsaker. Den enligt mig vikigaste orsaken är att man inte behöver vara äldre än 16 för att få köra en lättmotorcykel, och även av dom finns det många olika modeller att välja mellan: Enduro, Street eller Custom. För den som inte vet är en lättmotorcykel 125cc motor med högst 15 hk. En annan bra sak är att det far mycket hårdare än mopor som får gå 45 km/h. En lättmotorcykel går ca 120 km/h i original skick, men man kan ta bort strypningar så de får mer effekt. Då är de olagliga men det far hårdare. På en motorcykel får man också ha en passagerare som man inte får ha på moped. Så det är bara att köra iväg runt torget med en extra hjälm med om man tycker.

Alla som har kört både motorcykel och bil instämmer säkert i att det är roligare att köra motorcykel. Det är farligare att köra motorcykel än bil men det är kanske en del av det roliga. Det enda minuset jag har kommit på är att man inte kan köra på vintern och det är inte heller roligt att köra i regn.