Action närmar sig med skate fart!!

OLD ARTICLES. Två unga män är ute på stan en onsdag-eftermiddag för att göra det omöjliga möjligt. Meningen var att upphäva gravitationslagen, vad var resultatet?

Vi skulle alltså ta några proffsiga skate-foton med en utrustning som bestod av en Sony DSC-F717 Digital Still Camera (lånad), en skateboard (lånad) och kläder med extrem street-look (egna). Det enda problemet var att ingendera av oss någonsin hade stått på en skateboard förrut.

Fil 4:13 "Allt förmår jag i honom som ger mig kraft." tänkte vi. Vadå skejtat förrut? vemsomhelst kan väl stå på en skateboard? Jörgen (namn kanske förändrat) hade ju till och med åkt snowboard på vintern.

När vi hade stått och fotograferat en stund så såg vi några riktiga skejtare som tyckte att vi var rätt så roliga, de hoppade höga hopp och fick skateboarden att snurra åt olika håll under sig. De hade också en videokamera med sig, och när jag i ett skede försökte balansera på brädet som stod stilla såg jag plötsligt en skrattande typ med en videokamera framför mig...

Dagens lärdom: om man ska ta trovärdiga skatefoton så lönar de sig att ha med sig någon som kan skejta.

(action-anmälning på www.filahfors.fi)