Ny generation igång i lärkan.

OLD ARTICLES. Lärkan, som befinner sig i Helsingfors, har länge haft en fungerande bönegrupp som startades av bröderna Forsberg när de en gång i tiden gick där.

Bönegruppens antal har varierat ganska ordentligt, men just nu växer den hela tiden. Flera av oss var på EC03 i Vasa här i våras på kick-off:en, men vi bestämde först nu på hösten att bli en Ny Generations grupp. Vi beslöt oss för att ha en morgonsamling i skolan, där vi skulle berätta lite om vad NG går ut på och vad vi gör i bönegruppen.

Vi hade även beslutit att baka bullor till hela skolan så dagen innan, alltså igår, samlades vi alla hos Mirjam Sandell för att baka bulla. Det var nästan en hel dags projekt att baka 400 bullor. Vi var åtta från bönegruppen, alltså jag (Nica), Emma, Linda, Ruth, Mirjam, Janne, Elin, Eva-Stina plus att Mirjams syskon och Hanna Sivonen och Cessi Hackzell även hjälpte till. Så ett stort tack till alla. Dessutom ville vi få med ett litet budskap ännu så vi skrev lappar om hur värdefulla och älskade de är och satte dem in i bullarna. Det var skoj.

Det var skönt att få börja veckan med att ha en morgonsamling, där vi berättade om Jesus. Resultatet, som vi såg idag, var strålande. Människorna blev glada, bullorna var jättegoda och vi fick även vittna och ”argumentera” med en del elever. Så dagen var mycket lyckad. Och äran går självklart till Gud, för att utan Honom skulle det inte ha blivit någonting alls. Det var Han som gjorde det möjligt att vi kunde hålla vår morgonsamling och att allting fungerande även praktiskt. Det var faktiskt jätteroligt, och fastän man var kanske lite nervös så var det absolut värt mödan när vi fick stå där och se hur glada människorna blev och bara skina för Jesus!!

Samtidigt vill ja nu utmana andra skolor att också ta initiativ och fortsätta med det de håller på med i sin skola! Det är värt att satsa lite, när man ser vart det leder! Det är Jesu kärlek som skall få spridas! Vi har själv sett det och det fungerar precis lika bra på alla andra ställen! Visst reagerar folk olika, men låter man Gud göra sitt så blir det bra, fastän det kanske inte alltid ens kanske ser ut så till en början.

Vi har fått allt fler elever med och antalet intresserade ökar också, så man får verkligen bara fortsätta berätta om Jesus. Det finns intresse, oberoende om människorna visar det, eller ej. Visst kommer det motstånd när man vill göra Jesus känd på sin skola, men när det känns som värst så är segern som närmast! So, keep on fighting for Jesus!

Sedan blev det ju förståss kvar av bullarna. Hanna och Cessi skall få en del, men resten tar jag till lovsångsövningen som är i morgon i Fila (Hesa) inför ACTION, så alla lovsångs teamare kan se fram emot en bullig kväll.. =)