Det är någon som ser dig

Exklusivt bildmaterial från Markus Norrbys stulna kamera

OLD ARTICLES. Som första sajt i världen har mickelsson.net kommit över exklusivt bildmaterial filmat med Markus Norrbys stulna videokamera. Kameran blev stulen söndagen 6 februari från metodistkyrkan i Åbo.

Den hade blivit använd under gudstjänsten men lämnades obevakad i kyrksalen under

kyrkkaffet. I samband med detta smög sig en ovanligt fräck tjuv in, plockade på sig videokameran och smet lika obemärkt ut.

Så snart det konstaterats att kameran inte bara hade flyttats av någon insåg man att sannolikheten att få den tillbaka var ytterst minimal och någon stöldanmälan gjordes inte.

Trots förlusten infann sig en konstig känsla av förtröstan hos ägaren som genom Guds nåd inte behövde sörja händelsen destu mer.

Men Herren arbetar på mystiska sätt. Tre veckor senare kom några poliser till kyrkan och frågade av församlingens praktikant: "Vi har en videokamera som har blivit stulen härifrån, vet du något om det?"

Praktikanten kontaktade ägaren som följande dag kunde gå och hämta en kamera i gott skick från polisstationen! Om inte detta är ett mirakel så säg!

Det var en lokal småtjuv, känd av polisen, som hade åkt fast och en mängd stäldgods hade hittats i hans lägenhet. Tjuven hade erkännt sina brott och varifrån en del av sakerna var stulna, och på detta sätt

spårade poliserna upp kamerans ägare.

Efter att kameran stals använde förövaren den för att spela in lite film hemma hos sig själv, några minuter tills kamerans batteri tog

slut. En del av detta material finns nu tillgängligt via denna sida. De som läser detta uppmanas be för och välsigna personen i fråga, be att rättegången som väntar och följderna av den skall leda den här unga

mannen in på bättre vägar.

Se filmen: FILE_markus_stold.mov (Red anm: Tjuven har riktigt Spielberg-potential!)