Förra sommarens trupp

Äventyrsresa till Kina sommaren 2005

OLD ARTICLES. Du som är mellan 20-35 år. Kom med på en spännande äventyrsresa till Kina i sommar. Resan är 3-4 veckor och förlagd till sommarmånaderna juni och juli. Resans totala pris är endast 900-1100 €.

Vi besöker åtminstone städerna Beijing och Xian. Dessutom eventuellt Shanghai, Chengdu och Changsha. Eventuellt andra städer. Beror på de som reser med. Möjligtvis besöker vi även landsbygden.

I Beijing är den kinesiska muren ett måste. Den är 6000 km lång och vi vandrar några timmar på den. Eventuellt sover vi ett natt på den under bar himmel. Spännande? Javisst! Vi besöker också himmelska fridens torg och kejsarens palats (bilden).

I Xian vandrar vi på stadsmuren som omger de centrala delarna av staden. Dessutom besöker vi armén med terrakottastatyer, ett av världens märkligaste arkeologiska fynd.

Vi äter varje dag god kinesisk mat med pinnar. Vi har det roligt tillsammans, lär oss kinesiska fraser samt kinesisk kultur. Vi får samtidigt uppleva allt detta genom att samtidigt befinna oss i Kina.

Vi besöker universitetsstuderanden och får på detta sätt träffa på kineser som talar engelska. Samtidigt kan vi berätta om Finland för dem, t.ex. om våra högtider jul och påsk. Smygevangelisation alltså.

Vi bor förmånligt på hyfsade hotell med dusch och luftkonditionering. Mellan städerna åker vi ibland nattåg, tåg med sängar i.

Som guide, reseledare och tolk fungerar Johan Vikström, som läst kinesiska sedan 1993 och rest till Kina ett antal gånger.

I resans pris på 900-1100 € ingår flyg tur och retur med Finnair, alla hotellnätter, all mat (3 mål om dagen), visum, endel sevärdheter (beroende på hur många vi vill besöka), alla tåg-, bussresor i Kina, dvs rubbet.

Tag kontakt med Johan, 050-5392400, johan.vikstrom[at]edu.hel.fi. Informationskväll i mars för intresserade. Begränsat antal platser på resan (max 10 pers)