Personlighetsförändring!

OLD ARTICLES. Det finns också nåt vi kan så i våra egna liv. Galaterbrevet 6:22-23 har en lista på Andens frukt. Anden, ja, men vems? Guds Ande, eller vår egen ande. Mänskan är ju ande, också. Vad ska vi tro?

Jag tror det mycket väl är frukter i vår mänskliga ande, likväl som de säkert på något vänster har en koppling till Guds Ande... Kärlek. Så kärlek, skörda kärlek. Var kärleksfull, bli kärleksfull. Glädje. Så glädje, skörda glädje. var glad, bli glad.

Och nu behvöer inte ni petimärer som jag säkert skulle göra, anmärka på ordföljden där. Det är helt medveten gjort att jag satte 'var' före 'bli'. Hur blir man bilförare? Man kör bil. var bilförare, bli bilförare. MIljömedveten? Samma sak. Anarkist, politiskt aktiv, sportig, trevlig, osv...

Andens frukt (forts.): var mild, bli mild, ha självbehärskning, få självbehärskning. Det börjar i det lilla, som att inte drämma till sin lillebror för en stulen datortid.

Om vi är Ordets görare blir vi Ordets görare, eller hur? Börja där du kan, fortsätt där du inte kunnat tidigare. Det finns inga större komplikationer än så. Som mänska har man en lång lista med ursäkter, jag märker av min lista meds jag skriver det här. Jag måste då säga: min lista gills inte. Duger inte. Inte din heller. Kan du läsa det här kan du så. Båda i dig själv, och i andra.

Med Guds hjälp bär det frukt. "Utan Honom kan vi ingenting göra" betyder: Med Honom kan vi allting göra. Hädanefter skall inget bli omöjligt för oss. Så säger Gud om oss mänskor. Alltså har vi all världens möjligheter att så Guds ord i våra medmänskor.

Eller tror du att din lista med ursäkter är större än min?