Himmel och människor

Tillväxt idag!

OLD ARTICLES. Säd. Eller rättare sagt: Ordet. Det om att vara Ordets görare och inte bara dess hörare är egentligen inte särskilt svårt. Allt som krävs är rätt attityd.

Hur blir man Ordets görare? Enkelt, först är man Ordets hörare, sedan dess tänkare, dess provare, tills det blir en vana att vara dess görare. Man hör det. Man tänker på det. Man provar göra det. Man gör det igen. Svårare är det inte än så.

Vi kan det där med sådd och skörd. Det man sår får man skörda. Sår man problem får man problem. Sår man i Gud får man av Gud. Men det låter ibland för abstrakt, det där. Jag ska förenkla det lite.

Om man sår en attityd av "jag gör det sen, senare" kommer man att få skörda "sen, senare", dvs om man går med attityden "jag gör det senare" kommer det inte att bli gjort, förrän senare. Om man sår tålamod så långt det går kommer man att få skörda tålamod så långt det går, med andra ord, om du försöker ha tålamod med attityden "lite till, lite längre", komemr du att få tålamod "lite till, lite längre". (Gal 6:7-10)

Så kan vi bli Ordets görare, vi börjar med att vara Ordets hörare, och sår in Ordet gång på gång, med rätt attityd.

För att det vi sår ska kunna bära frukt behövs det en hel del. Ingenting växer på Mars. Gud är ljus. Ljus är sanningen. Jesus är vägen, sanningen och livet. Jesus är Ordet. Vi behöver Bibeln för att det ska växa och bära frukt.

Vi kan inte bara ha Bibeln i väskan eller på hyllan. Vi behöver ha gemenskap med Gud. Det finns fler sätt än att bara läsa Bibeln. Lovsång, bön, gemenskap med Gud har så många olika sidor. Det andra som behövs är värme, gemenskap.

Så behöver vi Den Helige Ande, också. Vind, är inte det egentligen näring i gasform? Det är ju det det går ut på, fotosyntes, ta koldioxid, släpp ut syre. Kolet kommer till nytta i växten. Vi behöver DHA för att växa.

Så behövs vatten. Levande vatten. Det är också DHA, men det kan till lika stor del betyda andlig gemenskap. Bönemöten, cellgrupper, kristna vänner, osv... Därför växer det ingenting på Mars. För lite ljus, för lite värme, för lite luft, och bara fruset vatten.

Voi voi. Men här kan det växa!