Att rasta hundar kan vara socialt (Brittens hund Ronda)

Så hittar du din livspartner!

OLD ARTICLES. Den stora kärleken är större än magi. Den går att bygga upp och den går att styra. Det är inte en känslostorm utan en förstånds och glädjeorkan.

Av mina vänner är det speciellt singelmän som har tid att ge, de som är gifta blir tyvärr väldigt upptagna. Det här visste Paulus också när han talade om att gå i Guds tjänst. Med andra ord, att dela livet med någon är inget självändamål, det är för dem som "brinner av åtrå".

Den här artikeln är till dem som brinner av åtrå.

Det var en högst medelfager man som hade många flickkompisar hängande på honom. Sådana scenarier kan vara förbluffande, för vad ser kvinnorna i honom? Om du tänker så kan du lära dig något nu genast.

Jag blev en gång förvånad över att ovanstående scen behandlades i en profan bok. Författaren började analysera situationen och kom fram till att killen var evangelist. Som evangelist, eller kristen, finns det värderingsgrund som attraherar vem som helst:

- Respekt

- Ovillkorlig kärlek

- Vänskaplig kärlek utan baktankar

- Omtanke

Alla behöver någon som lyssnar, någon som respekterar dem, någon som får dem att skratta och trivas. Någonstans där man kan känna sig trygg och omtyckt.

Författaren drog slutsatsen att vem som helst som är på det sättet blir omgiven av personer av det motsatta könet.

Det svåraste är inte att hitta en livspartner utan att vara en.

Kärlek till medmänniskan som bas och Gud som källa är förutsättningarna att lyckas.

Sen finns det de som har grundförutsättningarna i skick sedan många år tillbaka men som ändå inte har träffat någon.

Då gäller det att våga! Våga visa din uppskattning! Kärleken växer fram om ni båda är med på det.

Jag vet att både flickor och pojkar blir otroligt smickrade om någon kommer fram och ger sin mailadress. Det värsta som kan hända är att man inte får ett svar och då är det lika som förr. Våga öppna ditt hjärta. Visa vem du är.

Om du själv är troende är det bra att tänka på att du är den du är för att du är troende. Om din blivande partner inte är troende har ni helt olika värderingsgrund. Eller som bibeln utrycker det "vad har ljuset med mörkret att göra".

De som inte kommer i kontakt alls med någon kan börja med att sätta ribban lägre: försök hitta vänner först. En vän hittar man genom att vara det.

Internet är lite klurigt, men det kan lyckas, speciellt i forum där man talar om någon hjärtesak. Som alltid när du vill veta något gå till av.com eller google.com och sök, nu kan du söka efter "christian dating" eller "christian communities". Men se upp! En vän skall man hellre gå på picnic med och inte bara se via skärmen.

Avslutningsvis ... det här är inte så enkelt, följande författare förstod det inte alls ;)

Ordspråksboken 30:18-19 Tre ting är mig för underbara, ja, fyra kan jag inte förstå: örnens väg på himlen, ormens väg över klippan, skeppets väg mitt i havet och mannens väg hos jungfrun.