Direkthjälp till Indiens östkust

OLD ARTICLES. Här kommer lite info om det hjälpprojekt som nu startar i Öst-Nyland. I vanliga fall är det ju snabbast att skicka pengar till lokala organisationer som på plats skaffar det som behövs. Det ska vi också göra.

Men nu har det också öppnats en möjlighet för oss att utan extra kostnader skicka konkret hjälp från Sibbo till Madras i Indien!

Fr.o.m. den 4 januari tar Betaniaförsamlingen tillsammans med andra församlingar i Sibbo och Borgå emot gåvor till insamlingen för de hjälpbehövande i Indien, som förlorat allt vad de äger. Genom ett samarbete med Net Shipping kan vi nu vara med och samla in förnödenheter som packas i containrar och sedan skeppas direkt från Sibbo till Madras på Indiens östkust.

Där distribueras hjälpen vidare till de tusentals utblottade människor som nu driver omkring längs med vägarna söder om Madras där flodvågen utplånade de byar som låg nära kusten. Genom Kenneth och Barbro Grönroos besök i Madras nyligen har vi snabbt kunnat upprätta en säker kontakt till trovärdiga samarbetpartners som genom goda kontakter till församlingar i regionen kan var med och förmedla hjälpen. I en artikel i tidningen Borgåbladet (29.12.) berättar Kenneth att man försöker göra vad man kan, men behoven är enorma när mer än en miljon hem bara i det här området har spolats bort. Efter den akuta katastrofhjälpen kommer den lokala befolkningen att behöva mycket hjälp under en lång tid framöver. Genom samarbetet med frikyrkornas gemensamma hjälporganisation, Frikyrklig samverkan, kan Betaniaförsamlingen i Sibbo skicka hjälp till de drabbade.

Det som vi nu samlar in är i huvudsak följande:

- Filtar

- Hela och rena sommarkläder till barn och vuxna

- Hela sommarskor

- Kokkärl

- Takplåt

- Handverktyg

- Spik

Du som vill stöda ekonomiskt kan göra det genom en inbetalning till Frikyrklig Samverkan, konto 497044-227039. Märk talongen Indien, Madras

Insamlingspunkter är följande:

Betaniakyrkan i Sibbo, vardagar 4-14 januari, kl. 10-11, må-fre

Adress: Stora Byvägen 34, Nickby

Karl-Gunnar Skogberg, 4-14 januari kl. 17-18

Adress: Petasv. 41, Södra Paipis

Filadelfiakyrkan i Borgå, 4-14.1. kl. 10-11, må-fre

Adress: Nordenskiöldsgatan 22, ring 050-5215788

För info och kontakt, ring i Sibbo:

Karl-Gunnar Skogberg, tfn 040-5259579

Eeva Pokkinen, tfn 041-5768215

Edward Holmberg, tfn 0400-806646

I Borgå:

Per Hall, tfn 050-5215788

En solidaritetskväll för katastrofens offer hålls i Filadelfia i Borgå lördagen den 8 januari kl. 18. Kenneth och Barbro Grönroos informerar

För att underlätta vårt arbete ber vi er sortera kläderna noga. Alla varor skall naturligtvis vara rena och hela! En container rymmer 100 kubikmeter och den går iväg så fort som den är fylld. Vi behöver handla snabbt. Kom med!