Nanna (Arkivbild)

Nannas nya CD är en glädje för själen

OLD ARTICLES. Nanna Rosengårds nya skriva väntas komma till handeln i slutet av nästa vecka. Mickelsson.net fick i förväg lyssna på några låtar. Det låter som om gänget haft det bra i studion.

Sedan Nanna var tonåring har det talas om hur bra hon är att sjunga. Nu har vi äntligen en produktion med en balans mellan Nannas röst och musiken. Nannas lena och fylliga stämma vävs ihop med Marina Sigfrids, i första låten "Skönast är du". Marina blev känd från Finska finalen i Eurovisionsuttagningstävlingen med låten "Lyft mig upp". "Skönast är du" är som stil lite mera fartfylld modern lovsång, men som tur mera varierande.

Superballaden "Bara du" får även den tuffaste killen, nämligen undertecknad, att få kalla kårar längs kroppen och tårbildning i ögonen. "Bara du har gett mitt hjärta stillhet, bara du min Gud", sjunger Nanna i den.

Marcus Söderström, bassisten, inte sångaren med samma namn, Dani Strömbäck och Jimmy Westerlund är med på skivan.

Liksom Mariah Carey sjunger Nanna själv med i sina bakgrundskörer. Om man är bra så är man.

CD:n är en högklassig studioproduktion från musiker, till mixning och naturligvis sång.

Det är Jimmy Westerlund, en gitarrvirtuos från Vasa, som producerat musiken tillsammans med Nanna. Förutom för sin goda humor, är Jimmy känd för att vara perfektionist i studion. Finland börjar äntligen ta in på Svenska musikproducenter.

Jimmy fungerar även som manager och han har kontakt med ett större skivbolag för eventuella kommande samarbeten.

Sverige har Carola, USA har Whitney Houston och om kanalerna är öppna blir Nanna Finlands sångdiva nummer 1.

Nanna sjunger på lördagkväll i Andreaskyrkan. Under slutet av nästa vecka kommer skivan att lanseras.