Rädda Yttrande- och Religionsfriheten!

OLD ARTICLES. Denna artikel handlar om Åsikts-, Yttrande- och Religionsfrihet. Ytterst handlar artikeln om att rädda Demokratin i Sverige, i sista stund.

Bakgrunden är fängelsedomen som Åke Green fick för sin religiösa förkunnelse. Visserligen blev Pastor Åke frikänd i Göta Hovrätt, men faktum kvarstår att han blev tidigare dömd i svensk domstol, och troligen så kommer ett överklagande och en ny rättegång i Högsta Domstol. Och oavsett hur det går i fallet Åke Green, så kvarstår framförallt lagen om hets mot folkgrupp, där Bibeltrogen religiös förkunnelse kriminaliserats; Detta är ett oerhört allvarligt hot mot Demokratin i Sverige.

Demokrati är något väldigt viktigt, det förstår de flesta. Däremot så vet de flesta inte vad exakt Demokrati innebär, och hur dess väsen och funktion är. Och denna okunskap och bristande insikt om demokratins själva väsen och innebörd har skapat dagens situation i Sverige där det ofattbara håller på att hända, nämligen Demokratins avskaffande. Nu kanske de flesta anser detta påstående vara överdrivet och obefogat. Men faktum är att Demokratins avskaffande inte kommer på en dag, nej, det hela handlar om en långsam utveckling, där de antidemokratiska krafterna vinner terräng steg för steg. Och p g a av att Demokratins avveckling gått steg för steg så ser och förstår inte de flesta vad som hänt, de kommer inte ihåg hur samhället var för 30 år sedan, de minns hur det var 1 eller 5 år bakåt i tiden.

Demokrati innebär: Folket ska fritt få välja vilka som ska styra landet, och vilken politik som ska bedrivas. Majoriteten som röstar för att en viss politik med ett visst politiskt ledarskap ska regera får sin vilja igenom, detta kallas för folkets medbestämmande eller folkligt förankrad maktutövning, d v s Demokrati. I själva verket så är det det demokratiska ledarskapets uppgift att gestalta och spegla folkets uppfattning och vilja med hur landet ska styras och vad som skall genomföras, därför är politikerna i sig folkets verktyg för att genomföra det majoriteten vill. Därtill så har man i en Demokrati vissa bestämmelser på hur stor majoriteten måste vara för att ett visst ledarskap ska kunna regera, ofta är gränsen satt vid c a 50% av rösterna. Och detta innebär att flera olika politiska ledare med olika politik ibland måste bilda gemensamt styre för att kunna komma över 50% gränsen.

Nu kommer vi till Demokratins innersta väsen, vilket är detsamma som Demokratins viktigaste förutsättning, nämligen: Åsikts- och Yttrandefrihet. Och till Åsikter räknas självfallet området Religion. Religion är en av många uppfattningar om hur verkligheten är och om hur tillvaron bör fungera. Det är mer än rimligt att begära att de som ska rösta fram det politiska styret och ledningen har fått tillgodoräknat all information och kunskap, inkl. inom det religiösa området. Detta innebär att Alla olika åsikter, uppfattningar, ideologier, läror, ideer och religioner måste få kunna presentera och ge ut sina uppfattningar och sitt budskap. Hur ska folket kunna rösta rättvist och demokratiskt om det inte har fått till sig all information, när den inte kunnat ta ställning till det informationsutbud som finns. Hitler och Stalin hade också val, där folket fick välja sitt ledarskap. Saken var bara den att det fanns bara en kandidat, ett enda budskap, en enda ideologi. Hitler och Stalin kunde hävda att de hade folket med sig, javisst, men under vilka premisser, folket hade inga alternativ, de hade inget annat val så att säga. Många opinionsbildare i Sverige vill strypa Åsikts- och Yttrandefriheten, de tycks ha gripits av samma gamla Hitler/Stalin-andan.

Var hade världen varit om Hitler eller Stalin hade fått ta över världen? Var hade världen varit om inte Martin Luther King hade fått utrymme och möjlighet att ge ut sitt budskap? Tänk om fackföreningarna i Sverige krossats i slutet av 1800-talet och arbetarrörelsens pionjärer eller författare fängslats eller kanske dödats, var hade Sverige varit då? Varken Pastor King eller Hjalmar Branting uppmanande till direkt våld och hot mot liv och lem, och det gör inte heller sådana som Åke Green med sin kristna, Bibeltrogna förkunnelse. Att motståndarna mot en sådan förkunnelse i namn av respekt och ”demokrati” kräver censur på religiös förkunnelse är i själva verket antidemokratiskt. Att sedan kriminalisera Bibeltrogen förkunnelse eftersom det upplevs vara kränkande och sårande av vissa är förbluffande okunskap om hur demokrati, med dess åsikts- och yttrandefrihet fungerar. Det går nämligen inte att undvika att någon alltid känner sig kränkt och sårad av någon annans åsikter och uppfattningar. Om det inte vore så skulle alla vara stöpta i en och samma form och vara exakt likadana, likt miljoner kopior, ett samhälle utan någon som helst mångfald och variation. Redan naturen lär oss att mångfald är något bra, vackert och eftersträvansvärt. De som skriker efter censur och fängelse genom att använda sig av begrepp som kränkning och respekt är i sanning antidemokratiska, tvärtemot vad de själva påstår att de skulle vara ”demokratiska”. Hur kan censurerande och kriminaliserande av religiösa läror, med dess åsikter och uppfattningar vara demokratiskt?!

Åsikts- och Yttrandefriheten fungerar enligt principen ”allt eller inget”, d v s Alla åsikter, uppfattningar, läror, ideologier och religioner måste ha rätt att presentera och ge ut sina uppfattningar och sitt budskap. Om man utesluter något eller någon så finns inte längre verklig Åsikts- och Yttrandefrihet. Censur för åsikter och uppfattningar har nämligen en egenskap av att sprida sig som en smittsam sjukdom, har man en gång börjat tillämpa det så skapar censuren fler och fler förbjudna områden, fler och fler icke-tillåtna åsikter/uppfattningar. Självfallet finns det undantag på det rent kriminella området, sådant som olaga hot eller direkt uppmaning till att misshandla och döda enskilda individer eller grupper av människor. Men sådana rent kriminella handlingar här i Sverige brukar komma från t ex nazister och satanister. Religiösa läror och uppfattningar hotar i regel ingens liv och lem här i Sverige. De militanta terrorrörelserna inom islam är som alla numera vet verkligen ett hot mot liv och lem, likaså ibland nationalistisk hinduism. Men senast Kristendomen användes som täckmantel för våld och terror var under Korstågens och Inkvisitionens dagar för flera hundra år sedan. Idag är det tvärtom de kristna, enligt Amnesty, som blir utsatta för mest förtryck och terror. Sann kristendom med äkta troende har dessutom fått det klara budet från Jesus att inte bara ”vända andra kinden till” utan att även älska sin nästa, ja, till och med att älska sina fiender.

Åsikts- och Yttrandefriheten är Demokratins livsnerv eller dess blodomlopp. Och det är lika skört som en kroppens blodomlopp; Om man skär av en pulsåder så dör kroppen snabbt. Under 30 år har Åsikts- och Yttrandefriheten slagits blodig, piskrappen har gått genom opinionsbildare, politiker och religiösa ledare. När Lagstiftningen förändrades byttes piskan ut mot svärdshugg, och där har man de senaste c a 10 åren träffat just Åsikts- och Yttrandefrihetens pulsåder. Och så när Åke Green dömdes till fängelse för att ha predikat sin religiösa övertygelse och tro, ja, då har denna Åsikts- och Yttrandefrihet fått ett dödligt hugg; Och om inte nu Demokratins försvarare, d v s alla de som inte vill ha Hitler/Stalin andan till Sverige, ja, om de inte nu agerar med att omedelbart lägga ett första förband och göra ett kirurgiskt ingrepp så dör Åsikts- och Yttrandefriheten i Sverige. Detta första förband och kirurgiska ingrepp är att omedelbart riva upp lagen om hets mot folkgrupp, och skriva om den helt så att Åsikts-, Religions- och Yttrandefriheten garanteras, så att Demokratin i Sverige bevaras.

Det är du som samhällsmedborgare som väljer; Du kan välja att sitta kvar i soffan, vara tyst och bara låta det ske, ungefär som när Hitler tog över steg för steg under 20- och 30-talet, eller så kan du agera, häva upp din röst, din åsikt och uppfattning och sätta Stopp tillsammans med tusentals andra samhällsmedborgare. Gör det nu, medans det ännu inte är försent, medans Åsikts- och Yttrandefriheten fortfarande lever, om än svårt sargad. Om du och jag inte agerar idag och låter politikerna få kännedom om den breda folkviljan, så kommer imorgon inte alls tidningarna publicera dina åsikter, nej, det blir åklagarämbetet som skriver ner dina åsikter i sin rapportering och domstolsakt; det blir inte hörsalarna och radio-TV studios som öppnar upp för dig utan snarare fängelseportarna som slår igen bakom dig, det är du som väljer…

För fler artiklar gå till:

www.jesusmissionen.com