Självporträtt

Ida Strandberg pustar ut efter student- skrivningarna

OLD ARTICLES. Ida Strandberg hör till en av de många ungdomarna som skrev en stor del av sina ämnen redan på hösten. Här är lite av hennes tankar under en intervju med mickelsson.net.

Det är skönt när höstens skrivningar är över. Ännu skönare är det om man kan vara nöjd över sina prestationer. Ida är nöjd med sina preliminära resultat.

På våren blir det nya regler i realprovet, då får man inte mera svara på frågor från många kategorier utan t ex bara religion.

Ida svarade på fyra religionsfrågor, en psykologifråga, två historia och en geografi.

Nu efter studentskrivningarna kopplar Ida av med konserter, resor och teater.

Ida tänker söka till psykologiutbildningar, men som duktig konstnär söker hon också till konstindustriella i Helsingfors. Sverige, USA och andra platser i världen står också öppna.

Idas framtidsplaner är typiskt finska: Om 20 år vill hon ha ett arbete hon trivs med, vara gift och ha tre söta barn, hus, sommarställe och en Volvo. Allt det där skall hellst vara i Nykarleby.

Idas favorit bibliska person är Sara och Mirjam. Idas mamma läste nämligen många gånger böckerna "Sara och det underbara löftet" och "Mirjam och den spännande flykten".