Goda nyheter sedan 2002     Söndag 22 maj 2022 kl 02:14Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Experter på gemenskap
 1 7235 66 16
Rasse
Online 16:20 05/10 2005  Modifierad 23:23 15/08 2010

Old articles  Vet du att vi kristna är experter på gemenskap?! Det kanske låter som stora ord, men det är faktiskt sant! Hur kan jag då säga så? Är det faktiskt så? Många mänskor känner ju sig exkluderade i våra församlingar!

Det finns sanningar och så finns sanningar. En sanning är vad bibeln lär oss, en annan vad vi ser med våra ögon. Jag väljer att tro att den sanning som bibeln presenterar verkligen är en verklig och sann och hållbar sanning.

Här för inte så länge sedan diskuterade jag lite med Herren. Jag gick och grubblade på ett uttalande som somliga ibland slänger ur sig. Det att vi inte kan något utan Jesus. Jag håller inte med om det! För det finns saker jag kan och skulle lika bra fast jag inte var kristen och inte hade en aning om vem Jesus är en gång! Så jag sade det till Herren och Han instämde. Men tillade Han, det du inte kan men som Jag kan är att fylla det med liv! Så sant, så sant! Då fatta ja lixom! Det är ju faktiskt så det är. Den musik jag skapar (för att bara ta ett exempel) tror jag inte skulle vara egentligen värd så mycket om inte Herren skulle få blåsa liv i den. Det en annan målar, skriver, stickar, kokar - what ever - blir fyllt av liv då vi bjuder in Herren i det. Här kommer det här med att vara expert på gemenskap in.

Vi som Krist kropp HAR den Helige Ande. Han är som senorna som håller ihop kroppsdelarna. Som oljan i maskinen som gör att allting löper bra. Vi har något som den här världen inte, hur mycket den än försöker, kan bjuda. Jesus säger att den kärlek vi visar varandra skall vara ett exempel på hur Gud Fadern har älskat Jesus och hur Han älskar oss. ALLA inkluderade! Då skall de förstå vem Jesus är. Att Han är den som verkligen kan förvandla liv! Att Han är den som tagit våra felsteg på sig för att vi skall kunna gå utan dåligt samvete! Han är så god!

Så: tänk på detta! Låt aldrig verksamhet, former, ritualer, traditioner, mönster, lovsångsstilar - vad som helst - komma före kärleken till din medmänska. I gemenskapen med andra finns det kraft till förvandlande liv! Ett liv som har sin grund och sin källa i Jesus! Jesus är vårt allt! Han gör oss till experter.


Maria
03:44 11.10.2005


Förstås! Tanken for inte ens genom mitt huvud att man skulle kunna tänka så... :) Jag menar, snack utan handling leder ju ingenstans! Tänkte nog mera allmänt om attityder och tänkande, bara. Gemenskap och kärlek utan handling är ju ingen gemenskap och kärlek. Det är ju liksom självklart... Eller? :)
Däremot har jag sett hur människor har "blommat ut" och börjat ge ut och visa kärlek när de har fått uppmuntran och kärlek. Så min attityd (och mina ord) gentemot en som verkar vara "låst" på det området har nog betydelse för att "get them going"...
maria c
18:45 10.10.2005


ja, men jag förstår "frågande". vi kan ju inte bara fortsätta leva som vi gör,ex. tala skit om folk och frysa ut folk ur gemenskapen, och sen bara säga att för att Gud gett oss den helige ande så är vår gemenskap jättebra. Då lever vi ju i en lögn, även om Gud har sagt sin sanning, så gäller det ju för oss att LEVA i sanningen. Det står ju att vi SKALL älska vår nästa som oss själva, inte att vi redan gör det. eller? vi får inte fastna i tron att det vi säger ofta blir sant. Vi måste ju anamma sanningarna för att de ska ha nån verkan. man kan ju säga hur mycket som helst att man älskar nån, men om man inte kan bevisa det i handling blir det lätt bara en jargong som ingen riktigt tror på. glöm inte bort att handla. tro utan gärningar är utan verkan står det i jakobsbrevets andra kapitel.jo.
Maria
13:33 10.10.2005


Uhum... besviken, menar jag förstås... inte "basviken"... :)
Maria
13:30 10.10.2005


Den typiska finländska reaktionen på allt det Rasse skrivit blir ju att "man ska inte hoppas för mycket så blir man inte basviken" och att man inte ska försöka "tala liv och hopp" för om det inte speglar verkligheten så blir man ju bara ledsen och knäckt när man märker att det inte stämmer... Man kan ju "hamna i ett kretslopp av meningslösa illusioner".
Jag tänker så här: är det inte bättre att man ger sig själv och andra hopp genom att tala ut det positiva...? Om det ändå skulle bli "till ingenting" (vilket jag inte tror) så får man väl ta itu med de "sorgerna" då... Även om man inte skulle tro på att det kommer förändring, genom att man t.ex. talar ut Guds ord över sitt liv, så mår man ju i alla fall bättre av det än att tänka negativt och vara pessimistisk (eller att vara realist, som det kallas när man vill visa att det är något bra)... Sedan kan man ju fråga sig vad som är mer realistiskt -Guds verklighet eller våra omständigheter. Om jag ser en människa i en situation som ser hopplös ut för mig så skulle jag ändå välja att tala ut liv, tala ut det som jag vet att Bibeln säger om människan -ord av nåd och kärlek- istället för att tala ut hur hopplöst det verkar... Skulle inte du, "frågande"? För allt är möjligt för Gud, trots att jag inte alltid kan se hur det ska gå till. Ge människor hopp! Peace. :)
frågande
13:05 10.10.2005


Då kan man hamna in i ett kretslopp av meningslösa illusioner.Lycka till..
Rasse
13:08 7.10.2005


Jag håller helt med Maria att situationen inte är sådan att vi utgående från nuläget kan kalla oss experter på gemenskap, men i Jesus är vi det! Hur mycket låter vi Honom synas genom oss? Hur mycket låter vi Honom leva i oss? Viktiga frågor! Och där tror jag lite av nyckeln finns...
Det du säger om en person börjar den till sist tro sig vara. Om vi över oss uttalar de sanningar som bibeln har så påverkas vi i den riktningen... Från härlighet till härlighet... :o)
maria c
10:54 7.10.2005


hmm, kärlek är inte samma sak som gemenskap. men gemenskap betyder nödvändigtvis inte att alla har samma åsikt, eller? Så tänker inte jag. gemenskap är något som går över gränser, trots olikheter. jag skulle hellre säga såhär: låt inte GEMENSKAPEN stå eller falla beroende på vilka åsikter man har, låt det gemensamma vara just kärleken.
gemenskapen kanske beror på vad man bygger den på. jag tänker iallafall att den viktigaste gemensamma nämnaren, bland oss kristna, är Jesus och den Kärlek Han står för. Är det inte så? vad bygger vi vår gemenskap på? åsikter eller Guds sanningar, som rasse skrev om?
Frågande
23:08 6.10.2005


Jag tror inte att kärlek och gemenskap är samma sak.Låt inte kärleken vara beroende av att alla tycker lika som du.
maria c
17:42 6.10.2005


jepp rasse. I see what you mean. Guds sanningar är och förblir Guds sanningar. Men jag vill bara att vi alla kommer ihåg att vi inte är färdiga på den fronten, det ryms sååå mycket mer kärlek i skarven. Så innan vi har lärt oss förlåta alla och älska trots allt, som Jesus gjort och gör, skulle jag iallafall vara försiktig att påstå att vi, bara för att vi är kristna, är experter på gemenskap. men det kanske inte alls var din tanke med denna artikel...slutklämmen gillar jag, nyckeln är gemenskapen, kärleken som Jesus är och står för.

och, Christa, jag har också tänkt på det. Även om mänskor lever utan att ha en tanke på att leva tillsammans med Gud, kan dom vara jättegenerösa och härliga mot omgivningen. Man får bara tänka att allt handlar om nåd och bara nåd. Tänk så mycket godhet som skulle gå förlorad om det goda bara fanns hos de som följde Jesus! Gud väljer att älska mänskor som inte bryr sig om honom, Han väljer att skapa mänskor och hålla dom vid liv, trots att han inte har nån garanti att dom ska välja att ha Honom som Herre. Vilken risk! Men det är väl det som kärlek handlar om, kanske. vad vet jag. kräm
Christa
14:14 6.10.2005


En sak som jag brukar undra är hur vissamänniskor som lever utan Jesus i sitt hjärta kan vara så kärleksfulla och glada och t.o.m. mer generösa än många kristna man känner.
Rasse
11:24 6.10.2005


Sant att vi inte uppnått den nivå vi borde, och HAR möjlighet att vara på. Det var det jag menade med att tala om sanningar och sanningar. Jag tror att ju mera man lever i ordet och tar till sig de sanningar som finns där ju mera börjar Livet gestalta och manifestera sig. Och jag tror att Krist kropp mer och mer går mot det. Ännu är vi inte där, nej, men vi bekänner Guds ord som sant och riktigt och det förvandlar! Guds ord kommer aldrig tillbaks utan att ha verkat det som det var sänt till att göra!
Man kan lätt fastna i att proklamera det man ser, men det är inte farligt mycket fyllt av tro på att Gud är den Han säger sig vara och att de löften Han gett oss verkligen är sanna, så jag väljer att tala ut Guds sanningar som finns i bibeln.
Diskussionen om vad vi kan och inte kan utan eller med Gud och vem som skapat oss kan bli lång, verkligen lååååång :o) så den är bättre att ta öga mot öga. :o)
maria c
11:11 6.10.2005


hmm, intressant. mycket intressant att läsa, speciellt eftersom jag haft en lektion alldeles nyss om den första kristna församlingen och apostlagärningarna. jag drogs till rubriken " experter på gemenskap" eftersom Leif Carlsson, (kristen teolog och pastor och min teologilärare m.m.) dissade helt ordet gemenskap nyss, eller "dissa" är väl lite att ta i. Han påstod att vi tappat bort den riktiga betydelsen för ordet koinonia som enligt honom betyder ett liv i delaktighet eller gemenskap då. och jag kan instämma i det. gemenskap förknippas ofta med en känsla av tillhörighet och acceptans. Men gemenskapen i apostlagärningarna handlade om att vara tillgänglig för varandra och villig att osjälviskt ge av sin tid och sig själv, för att bemöta varandras behov. ja, kristna BORDE vara experter på gemenskap. Men, jag vet inte om jag riktigt håller helt med att vi uppnåt den nivån.


Och sen detdär med att vi faktiskt kan något utan Gud, egentligen är det ju inte så, allt vi är och allt vi gör är ju tack vare att Gud valde att låta oss bli till. Så om man ser på det ur den synvinkeln kan vi ju verkligen inget utan Gud. Men det är klart att många mänskor lever helt okej liv och åstadkommer helt okej saker utan Guds inflytande, och att det är Han som ger liv åt våra "produkter"(för att använda en mycket torr term) skriver jag under! Men allt allt beror ju på vad vi väljer att ta till oss. Eftersom Gud skapat oss med fri vilja handlar allt om val, är det inte så?...nu tillbaks till lektionen, ge synpukter :)...
hanna
10:10 6.10.2005


mm, tack för det.
*saara*
21:32 5.10.2005


Vad intresant det var att läsa coolt.

=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)

hahahahahahahahhihihih
cessi
20:30 5.10.2005


japp :) du e grym. tack Jesus för rasse
hiahoo
Eki
20:09 5.10.2005


Bra sagt Rasse!!!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén