Vill du pröva vingarna på missionsfältet?

Hur kan man finansiera evangelisation?

OLD ARTICLES. Vad mickelsson.net erfar finns det många ungdomar som är redo att lämna sitt trygga finska liv för att bege sig ut som missionärer exempelvis till asien och afrika.

Många skulle också vara redo att arbeta inom Finland med ungdomsevangelisation eller annan apostolisk heltidstjänst.

Hindret är problemet hur arbetaren skall få lön för sin möda. Genom att jobba vid sidan om som Paulus?

Han gjorde det för att inte bli till belastning för andra, för att vara mera trovärdig och för att hans motivation för att bära ut evangeliet var kärlek.

Fördelarna med att jobba vid sidan om är att man undviker fällor som total isolering från världen (om det nu är möjligt när man når ut, men ibland blir verksamheten bara eget navelpetande). Genom att sälja prylar kan man få kontakt nya människor.

Å andra sidan, om det finns medkristna som också tycker att satsningen är värd och är berädda att också satsa, så säger Paulus att arbetaren är värd sin lön.

Fördelen med att inte jobba hela dagen med ett vanligt jobb är att man har tid att studera, be, praktisera, förbereda, ordna, träffa människor osv.

Speciellt missionsuppdragen påminner om vanliga jobb t ex sjukvård, jordbruk, skolning. Där kan det vara väldigt tungt att jobba dubbelt när man ändå inte kan tjäna in sitt uppehälle under de fattiga omständigheterna som i vanliga fall råder.

Eftersom den vanliga 8-16 arbetaren tenderar att binda sina förtjänade medel till lånade bostäder, bilar och prylar, blir det inte så mycket över till andra.

Fundera över saken, kanske du också vill bli en evangelist. Du kan börja redan idag, som hobby. Du kanske också hittar någon som skulle behöva pengar i sitt arbete i att föra frälsningen fram till människor!