Veronica (fotograf: Okänd)

Dags att be!

OLD ARTICLES. Nu ska bosättarna i Gaza drivas ut. Utan tvång eller med tvång om de fortfarande finns kvar i Gaza på onsdag. Då tvingas de iväg utan att få lov att packa sina saker.

När bosättningarna är utrymda ska 48 judiska gravar grävas upp och israeliska schaktmaskiner demolera hem, synagogor och skolor. Vad säger Gud om det här? Låt oss se i Bibeln. Joel 3:1-3: "Ty se, i de dagarna och på den tiden , när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk. En sköka betalde de med en pojke, och en flicka sålde de för vin som de drack upp."

Det är uppenbart att de länder som delar Israel inte kan få Guds välsignelse. Att dela landet får därför konsekvens för hela världen.

Jorden tillhör Gud. Gud lovade en del av jorden, landet Israel till Abrahams barn, judarna, Israels folk. Detta löftes fullbordan är en del av Hans förlossningsplan för hela världen! Kristus kan inte återvända för att grunda sitt rike, förrän judarna som folk tar emot Honom. Matt.23:37-39: "Jerusalem, Jerusalem, du som mördar profeterna och stenar dem som är sända till dig. Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte. Se, ert hus kommer att stå öde. Ty jag säger er: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn."

Assyrien, Babylonien och Rom är välden som gick under när de delade på Israel. Gud har sagt i Sak. 12:9": "Och jag skall på den tiden sätta mig i sinnet att förgöra alla folk, som kommer mot Jerusalem."

Israel som nation är kallad att lita på Gud i alla förhållanden. Gud är som en örn som med sina vingar skyddar landet. 5 Mos.6:4: "Hör Israel! HERREN, vår Gud , HERREN är en. Och du skall älska HERREN, din Gud, av hela ditt hjärta och av hela din själ och av all din kraft. Dessa ord som jag idag ger dig befallning om, skall du lägga på hjärtat."

Men Israels relation till Gud är andligt sett svag. Resultatet ser vi i det som händer i landet och vid dess gränser. Genom att dra sig bort från Gaza försätter sig Israel i fara. Hamas verkar i Gaza och man proklamerar tydligt och klart en vilja att judarna lämnar det som man kallar "muslimsk mark". Israeliska soldater fann en tunnel som gick till bosättningsområdet Gush Katif. Genom den tunneln ville terroristorganisationen Jihad sända självmordsbombare för att skapa förödelse under- eller innan det att utdrivningen sker.

Nu är det dags att be att Guds förlossningsplan för världen genom Israel skall få sin fullbordan! Låt oss inte vara missmodiga utan stå fasta i bön för Gud har lovat frälsning för oss!