Volleyboll

Sommarstäder - Nykarleby

OLD ARTICLES. Nykarleby är den första platsen i Mickelsson.nets heta serie med tips för semestern. Nykarleby är en svenskspråkig idyll med vänliga människor och ett sand-volleybollplan strax invid torget i centrum.

Trots namnet är orten en stad och Nykarleby var länge Finlands minsta stad med omkring 1000 invånare. Man åtgärdade titeln på 70-talet med att säga att Jeppo och Vexala med flera nu ingick i staden. Nu bor det omkring 7000 invånare, i den, till arealen, enorma staden.

I Nykarleby kan man hitta sevärdheter som Andra Sjön, en sandstrand med två oftast lediga beach volley-nät. Vidare finns Christian Haglunds landeställe, eller "villa", vid å-mynningen. Nykarleby kyrka är en riktig höjdare också. De som vill ha lite mera volleyboll mostånd skall rikta sina steg till Vexala, där Helsingarna har en sommarstuga med en fantastisk strand.

Victoria är en smaskig turk-kebab restaurang mitt i centrum, med det lilla minuset att de inte har sallad i kebaben, men nog en riktigt god sås. Köttet är betydligt bättre än korvgöran-saltfärset.