Frid med Gud

OLD ARTICLES. En läsare frågar: "Varför får jag ingen kontakt med Gud??!Jag är frälst och många har bett för mig men de hjälper bara int.Vad har jag gjort fel???". Frågan om att nå Gud är mänsklighetens största.

Först gäller det att få grunden konstaterad. En man vid namn Jesus. Att han levt kan ingen bestrida. Hans ord och mirakel finns väl dokumenterade. Det finns en mängd vittnen som skrivit om dem. Sen är det bara att ta ställning. Genom att tro på Jesus blir man frälst. Jesus sade bland annat att ingen kommer till Fadern utom genom honom.

Så kan man veta att man är frälst, vilket frågaren är.

"Vad har jag gjort för fel"

Vardagens bekymmer och oro för framtiden är vanliga orsaker. Jesus sade att man inte skall oroa sig för morgondagen eller ha längta efter pengar (citat ur liknelsen med såningsmannen):

Mark 4:19: "världsliga bekymmer, bedräglig rikedom och begär efter allt annat kommer in och kväver ordet, så att det blir utan frukt"

Jesus säger också att "min Fader i himmelen vet vad ni behöver innan ni bett om det".

Allt som delar relationen till Gud är synd. Synd är i det här fallet ett annat ord för att välja något annat än Gud (missa målet). Saker som skadar en själv eller andra får en att gömma sig från Gud (jmfr Adam).

Som tur finns det en lösning här också:

"Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet."

(1 Johannesbrevet 1:8-9).

Det bästa är

Bibeln säger: "Om nu Sonen (Jesus) gör er fria, blir verkligen fria" (Joh 8:36). Jesus befriar från missbruk, skuldkänslor och själviskhet.

Jag har märkt själv att den största orsaken varför jag inte har frid, glädje eller kärlek i mitt liv är om jag "glömt" att tacka Gud för allt jag fått vara med om och det brukar leda till att relationen blir lidande.

Frågaren, hör gärna av dig med en specificering av frågan om jag inte alls lyckades ens tangera något som lät som en förklaring!