Camilla och Sofia i Katoomba

Här är gott att vara

OLD ARTICLES. En månad går otroligt fort...! Det händer så mycket varje vecka så det är svårt att hänga med, men det heter ju att tiden går fort när man har roligt så det är väl bara att "sit back and enjoy the ride".

Något som jag aldrig verkar vänja mig vid här är att det blir mörkt redan vid halv sex fast det är "sommarvärme" ute...! När det är sommar och varmt ska det ju vara ljust. Hela natten. :) Fast det är ju faktiskt vinter här. Och jag gillar vintern här i Australien. Vi har mellan 16 och 26 grader här på dagarna och Australiensarna fryser. ;) En vän till mig, Annette från Sverige, som har sin son i samma skola som våra barn berättade att hon och hennes man förra året fick skarp kritik av andra föräldrar för att de inte klädde på sonen tillräckligt... Hennes man, som annars är ganska tystlåten, fick till sist nog och spände ögonen i dem och snäste: "Vi är från Sverige!" Det förklarade allt. :)

Hillsong Conference börjar om två veckor. Så här långt är det 26000 personer anmälda och tills kvällsmötena väntas ca 40000. Medverkande är bl.a. Joyce Meyer, Michael W Smith, CeCe Winans och Reinhard Bonnke. Alla vi som studerar på Hillsong har fullt med jobb de här veckorna pga alla förberedelser. Mer än 3000 voluntärer behövs för att allt ska rulla under konferensen. Det blir en intressant upplevelse...!

Vi har haft gäster igen -från det härliga Österbotten, närmare bestämt Nykarleby. Camilla och Sofia Cederholm har varit här nästan två veckor och landade i Helsingfors igen idag på eftermiddagen. :) Det blev precis som jag var rädd att det skulle bli -roligt att ha vänner från Finland här, men saknaden efter alla er andra som jag inte har sett på länge blev större. Två veckor kändes nästan för kort men vi hann med en hel del; Operahuset, Botaniska Trädgården, Circular Quey och shopping i city, "val-skådning" vid Botany Bay, koalor, kängurur, wombats, emun, kookaburras (och mycket annat) i Featherdale Wildlife Park, några dagar i Hillsong College och möten i Hillsong Church. Vi var t.o.m. ett dygn i Katoomba, Blue Mountains. Sevärdheterna och upplevelserna känns som om de aldrig tar slut så man måste helt enkelt välja det viktigaste. Camillas kommentar var "det är bra att vara här" och det är så det oftast känns. Så enkelt och sant. :) -Välkomna tillbaka!