Victora Teater - Citykirkens första "hem"

Ny församling i Oslo

OLD ARTICLES. Nu på söndag (22.1) planterar Oslo Kristne Senter en församling i centrum av huvudstaden. OKS har då två avdelningar i Oslo, en som ligger utanför Lillestøm (ca.20min från centrum) och den nya avdelningen som heter Citykirken [OKS].

Oslo Kristne Senter startades för 21 år sedan och har genom åren flyttat längre och längre från Oslo... I maj 2004 fikk pastorsonen Thomas Åleskjær ett tilltal från Gud om att starta en församling mitt inne i Oslo. Sedan dess har förberedelser pågått och nu har dagen för uppstart kommit.

Den nya församlingen har som mål att nå genomsnittsinvånaren i Oslo. Fokus

ligger på tillväxt genom relationer och att skapa en församling som tilltalar "Ola Nordmann". Verksamhetsformerna är väldigt enkla:

City [live] - söndagsmöte med hög kvalitet

City [life] - smågrupper som möts i hemmen minst två gånger i månaden

City [dna] - ledarträning

City [party] - öppen lägenhet-koncept en gång i månaden där man kan ta med ofrälsta vänner (läs: kontaktskapande)

Åge Åleskjær är huvudpastor i församlingen men den leds av två lokala pastorer (Thomas Åleskjær och Andreas Hasseløy). I tilägg till dessa två har församlingen redan ca.30 medarbetare som fungerar i olika team. Modellen är inspirerad av Hillsong i Sydney, "One church, two worship centres and a city-wide network of cellgroups" (citat Brian Houston).

Rapport från öppningsmöte kommer i nästa vecka... Mera info kommer den 1.februari på www.citykirken.no.