Framsida

Piraterna i skjulet

OLD ARTICLES. "Piraterna i skjulet" är en ny finlandssvensk barnsaga på CD. Det är ett spännande äventyr som handlar om fyra helt vanliga barn. Dessa lär sig nya saker om bl.a. tro och Jesus samtidigt som mycket spännande händer omkring dem.

Vi som står bakom produktionen är Amelie Nissfolk och Ida Karlsson och orsaken till det hela är helt enkelt sommarlovet. Vi är ledare i Betels barngrupp Skojohoj (www.karisbetel.fi) och i vintras tänkte vi på det långa sommarlovet som låg framför oss. Vad skulle hända med allt som barnen lärt sig på samlingarna? Hur skall de få höra om Jesus på sommaren då inte gruppen samlas? Ur de tankarna föddes idén att spela in en kristen saga att ge till barnen.

Från idé till handling. Vi har fått se i praktiken hur en är ”munnen” och en annan är ”händerna”, olika gåvor har kommit till uttryck och kompletterat varandra. Genom denna process har vi fått bevittna att vi verkligen behöver varandra för att bättre kunna förverkliga det vi alla är kallade till, nämligen att föra ut evangeliet.

Vår vision med denna saga var att kunna ge evangeliet åt barnen på ett lättförståeligt och fräscht sätt och att kunna uppmuntra andra kristna till kreativ evangelisation. Det finns inga kriterier för hur man skall evangelisera och därför borde ingen idé vara omöjlig att förvekliga. När vi började var vi inte medvetna om alla detaljer som produktionen skulle komma att innehålla. Hade vi vetat allt som vi sist och slutligen gjorde, skulle vi inte ha vågat börja. Men vi satte igång och vartefter som nya uppgifter kom fram tog vi itu med dem, och försökte antingen göra dem själva eller med hjälp av någon annan.

Ifall du har blivit nyfiken på att höra en finlandssvensk kristen barnsaga kan du beställa den genom att mejla till Ida på irtskukka@gmail.com. Sagan kostar 20€/st och vid beställning av 10 sagor får man dem för 15€/st. Alla intäkter går oavkortade till Betels barnarbete.

Jag kan bara konstatera att ibland måste man våga ta itu med en galen idé och konkret göra något, skriva ett kapitel eller spela in en trudelutt. Man behöver inte alltid veta slutmålet för att ta första steget, det ser man nog sen då man väl är där!!

Här kan du lyssna på ett litet prov: FILE_piraterna.mp3