Marius vänner spanade in Marius resebilder

Intressant grupp besökte Finland

OLD ARTICLES. Ett spännande gäng från Kina och Taiwan kom till Helsingfors idag. De är de mest nytestamentliga personerna Linus träffat. De vill inte låta sig kategoriseras som ett ytterligare samfund eftersom Kristi kropp är ett.

Med gemenskap i hemmen, med bön, generositet med tid och mat, djup bibelinsikt sprider de en kärlek omkring sig. Det här gänget är medvetna om att deras kroppar är tempel åt Gud, alltsedan Jesu död. Därför behöver de inga fysiska tempel. Utom ett: Templet som kommer att uppfylla tusentals år gamla profetior, templet som skall återuppbyggas i Jerusalem på den plats där klippmoskén är idag.

De hakar inte upp sig på småsaker, om någon vill äta kött och någon inte, så går det bra, vardera gör det för Herren. Samma sak gäller vilodagen, offer eller andra av det gamla förbundets skuggbilder av Jesus: Jesus är vilan vi behöver, Jesus är offret som renar från all synd, osv. Den Helige Ande är en ständig vägledare, lagen är skriven i hjärtat.

Gruppen använder Bibeln som sitt rättesnöre och i praktiken blir det mycket undervisning av Witness Lee och Watchman Nee.

Det är det här gänget som är bakom Rhema, ett projekt att få gratis litteratur till först Ryssar och sen till andra.

Marius Baum, en nyligen utexaminerad kille från bibelskolan i England, är välkänd inom kretsarna. Marius själv är nu i Tyskland på Europaturné med några brödrar.

Man kan följa med resan på hans sida (han och hans kompis har designat):

http://snickarius.net

När gruppen fick se bilder på bilder från Marius resa blev de mycket glada.