Pontus under bilen 

God's Garage - För mission och evangelium

ALLMÄNT. Pontus och Sebastian har öppnat God's Garage i Kvevlax där de mekar på bilar med ett djupare syfte än inkomster. Deras mekanikervän Kristian lånar utrymmet som finns omgivet av naturskön skog och åkermark.

God's Garage-föreningen fixar på museibilar som används vid bilträffar som platform för evangelisation. Föreningen erbjuder sig också att hjälpa människor i ekonomisk trångmål, t ex när en svetsning kan vara skillnaden mellan godkänd och underkänd hos besiktningsbyrån och man inte har råd åka till en vanlig verkstad med skrället.

- En förälder som måste köra sitt barn till dagis osv... Ett år till på besiktningen kan betyda så mycket, säger Pontus.

En annan tanke bakom garaget är att få lite bidrag till missionsarbetet eftersom man med mera medel kan göra flera missionsresor. Man tar emot bilar som donationer som man sedan kan göra i bättre skick och ändå sälja dem förmånligt så att alla vinner lite.

- Ifall vi får en bil billigt eller en bil som donation som är värd att fixa upp och som vi kan göra en vinst på så fixar vi upp bilar och säljer till förmån för missionen då det är svårt med understödjare. Det är otroligt mycket arbete och vi räknar inget pris på vår egen tid, konstaterar Pontus.

Pontus, som beställt domänet saabpastor.com sticker inte under stol med vilket bilmärke som är hans favorit.

- Alla gamla Saabar är av intresse. Äldre än 1990. Ifall vi inte restaurerar dem så plockar vi isär dem och säljer de delar som går att använda. Man får också donera vilken som helst bil till föreningen ifall vi anser det vara något vi kan göra en slant på till missionen.

Bäst tycker Pontus han förstår och når amerikaner. Men också Finland, Sverige och Tyskland har fungerat som evangelistionsfält för Pontus. När Pontus och Sebastian åker på bilträffar eller annars bara rullar med Saabar har de alltid med Church on Wheels-biblar som de kan dela ut till intresserade. Det är en vanlig Bibel med ett tillägg med några artiklar riktade för bilintresserade.

Ett viktigt verktyg som saknas från garaget är en pelarlytt. Som det nu är svetsar Pontus liggande under bilarna och det är ett långsamt arbetssätt också när man skall montera bort hjul och avgasrör.

- Det ser också obekvämt ut, konstaterar Linus.

- Vi representerar alltid Guds garage för Gud vill helst fixa människor. Det är vår huvudsakliga uppgift, avslutar Pontus med att berätta.

Sebastian
Amos fick prova en amerikanare
Kristian