Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 30 maj 2023 kl 20:25Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Foto: Jouni Uusima
Pontus
Linus
 6 363684 3100 2
Linus Mickelsson
Online 00:03 05/04 2011  Modifierad 00:25 05/04 2011
Jouni Uusima
Pontus i Martin Kantolas studio
Pontus J Back
Martin Kantola
Det var förra sommaren som Pontus fick vara med om något övernaturligt. Ända sedan hans första skiva "Ride to Freedom" gavs ut 2009 har han planerat en ny skiva men haft problem med att komponera låtarna. Då han började be om låtar av Gud så fick han också bönesvar och så här säger Pontus:

- Första låten kom då jag var ledsen. Det var första gången mina döttrar av sig själv kom och kramade om mig och kallade mig pappa. Jag upplevde att våra relationer kommer att bli bra med tiden. Jag har ju aldrig varit någon bra pappa under de år jag drack och använde droger. Jag prisade Gud i bilen men tårar i ögonen och mitt i allt föddes en låt inom mig. Det kändes som om jag skulle ha kunnat låten hela livet. Då jag kom hem tog jag ner gitarren från väggen och spelade den från början till slut. Text och musik, allt på en gång. Den handlar om att Gud har allt i sina händer och att Han är vår skapare. Han har skapat himmel och jord, månen, stjärnorna, dig och mig.

Nya skivan kommer att innehålla 11 låtar varav en är en cover. Den kända väckelsesången "Jag har beslutat att följa Jesus" finns med på engelska men också två bonusversioner, en på svenska och en på finska. Alltså kommer skivan att ha sammanlagt 14 låtar.

- Jag svor på att jag aldrig skulle sjunga på finska men jag får svälja de orden. Det är främst för skivbolaget jag gör det fastän jag har en finsk skiva på gång till år 2012. Till den har min mormor skrivit orden och jag skall tonsätta hennes dikter och sånger om Gud och Himmelriket. Den skivan kommer att bli helt annorlunda.

Pontus berättar också om hur Gud har varit med i hela projektet med nya skivan som kommer att heta Thankful. Hans kompis från barndomen Martin Kantola dök upp från ingenstans och de beslöt att spela in tillsammans i Martins studio utanför Karperö.

- Gud sände Martin till mig. Jag skulle aldrig ha haft råd med detta och för första gången är jag nöjd över resultatet. Martin är proffs och han gör också detta för Gud.

Skivan kommer att handla om Pontus liv med tacksamhet och frälsning som tema. Låtarna Thankful och Withouth You är också låtar som Pontus fått under bön och genom drömmar.

- Rätt mäktigt att vakna upp och ha en ny låt i huvudet! säger Pontus

Skivan beräknas vara ute i början av juni och den 4.6 är det releaseparty vid Orisberg i Storkyro.

Övriga musiker som medverkar på skivan är: Jouni Uusimaa, Mikko Rintanen, Sami Ontermaa, Juha Kalliokoski, Camilla Cederholm, Elina Keltto, Henna Hellman, Jocke Kulju, Janne Stolpe, Pontus lillebror Marko Pihlajakallio, Martin och Suvi Kantola m.fl

Mera på www.pontusjback.com


Pontus J. Back
23:02 6.4.2011


Oj! Tack så mycket, värmer att höra att det finns någon som är positiv! Må Gud välsigna dig broder!
Rabbe Tiainen
22:58 6.4.2011
Rabbe

Bra låtar, skön röst!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén