Varmt i Florida! Även Jesus har öppet 24/7

Anden och köttet - Det livsviktiga andedopet

ALLMÄNT. Några tankar som jag mediterat över denna vackra fredagsmorgon i solskensstaten Florida.

Hälsningar från ett vackert Florida! Nu är det bara några dagar kvar innan jag åker hem. Resan har varit underbar och det har definitivt varit den bästa USA resan hittills. Det är tionde gången jag besöker USA och sjunde gången jag är här som en pånyttfödd kristen.
Idag vaknade jag upp och läste Guds ord och Den Helige Ande talade till mig. Jag började meditera över Anden och köttet. Som kristen är jag inte mer värd eller mer älskad av Gud än någon annan människa. Jag är heller inte bättre än någon annan. I Guds ögon är vi alla lika mycket värda och lika mycket älskade. Oavsett om du tror på Gud eller ej, så älskar Han dig på ett sätt som övergår allt mänskligt förstånd. Den stora skillnaden mellan livet här på jorden tillsammans med Jesus och livet här på jorden utan Jesus är att jag som pånyttfödd kristen kan välja mellan att vandra i Anden eller i köttet. Köttet för inget gott med sig men Anden är av Gud. Jag har dagar då jag är mer i köttet än i Anden och det är egentligen upp till mig själv hur jag vill leva mitt liv. Vill jag vandra i köttet (min egen kraft) och inte i Anden så är det lätt. Jag behöver bara vara mig själv och inte alls tänka på Gud. Dock går inte detta i och med att Gud är allt i mitt liv. Utan Honom vore jag inte här utan jag vore död!
Då jag ber till Gud att HAN skall leda mig dag för dag och kors fäster mitt kött och ber om sinnets förnyelse, ja då kan jag vandra i Anden. Jag ber att alla mina egna tankar skall försvinna i Jesu namn och jag binder dem som fångar i Jesus Kristus. Sedan ber jag att Gud ger mig sina tankar och att jag skall kunna se runt omkring med med Hans ögon och höra med Hans öron. Jag ber att Han ger mig allt sitt goda och jag överlämnar allt mitt onda (köttet) till Honom. Det är verkligen så här enkelt. Detta har jag fått erfara gång på gång.
Vad är då skillnaden på Ande och kött? Svaret finns i Bibeln:
"Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike. Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär.  Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden. Låt oss inte söka tom ära, inte utmana varandra och inte avundas varandra." (Gal 5:19-26)
Då jag läser detta blir jag inte bara uppmuntrad, jag blir även missmodig. Många av köttets gärningar finns i mig och tar sig uttryck i mitt liv. Det goda är att jag kan be om att få vandra i Anden och har viljan att låta Gud förändra mig dag för dag. Det är omöjligt att vara i köttet och i Anden samtidigt. Det är också omöjligt att umgås med Gud då man är i köttet. Därför är dopet i Den Helige Ande livsviktigt. Utan Den Helige Ande kan du inte vandra i Anden.
Allt detta är för att vi skall kunna leva i Guds rike medan vi lever här på jorden, för att vi skall ha frid och siktet inställt på målet; det eviga livet i himlen tillsammans med vår Skapare.
Vill du läsa mera om USA resan så klicka här: http://bloggen.fi/missionamerica2010