Flyplatsen precis bredvid

Sicilien -Etnas näste

ALLMÄNT. Vakna till buller av vulkaneruption? Ja visst är det möjligt! Se den glödande röda lavan komma ner längs vulkanen.. Fantastiskt! Etna, som är en aktiv vulkan, var verkligen en mycket positiv överraskning och bidrog till den härliga atmosfären på ön! Nästan var helst man rörde sig, kunde man se henne där i bakgrunden.

Efter att ha återhämtat sig några dagar i Finland från äventyren på Malta var det dags att styra kosan tillbaka söderut, och det faktum ligger ju Sicilien endast 93 kilometer från Malta, så det kändes lite småroligt att åka tillbaka till dessa trakter. Men det var nog i slutändan väl värt det och jag ångrar inte en stund! Samma ljuvliga värme, men ytterligare ljuvliga stränder, härliga sicilienare, god mat, och som sagt, Etna!

Jag fick testa tre olika strandtyper -en med småsten i Riposto och en med fin sand i Catania. Jag gillade bättre småstensstranden, eftersom det är skönt att inte ha sand överallt på sig och sina saker. Dessutom var vattnet mycket klarare vid dessa stränder. Vattnet var ganska svalt, men efter att ha samlat lite mod, vågade även jag i. Även från stränderna kunde man se Etna som stoltserade i bakgrunden. Den tredje typen prövade vi på Isola Bella i Taormina, men där var det så stora stenar så man skulle ha behövt en luftmadrass att ligga på. Det var verkligen obekvämt med endast handduk! Dessutom skulle man ha behövt skor där man vadade i vattnet eller for och simmade eftersom det fanns en massa vassa stenar och annat som man kunde stiga på. Annars var stället otroligt fint som ett vykort!

Larissa hade innan resan varnat mig för den Sicilienske Mafian och var orolig att jag skulle hamna i problem med dem. Våra italienska vänner försökte övertyga oss om att de inte är farliga. Väl framme på Sicilien var jag förstås väldigt nyfiken att få veta vem på gatan som var Mafioso. Några såg jag faktiskt……….

De var synligast då man parkerade sitt fordon och de tog betalt för parkeringen. Annars var de från en turists synvinkel osynliga.

Catania är en bra stad för shopping samt har ett bra utbud av restauranger och caféer. Där finns också en hel del för den som är intresserad av kultur, konst och historia. En liten ruin från en amfiteater ligger precis i centrum. Turister finns det dock nästan inte alls. Ett populärt ställe för ungdomar var en slags saftkiosk där det blandades en massa goda och fräscha fruktdrinkar. Vi testade en ljuvligt avsvalkande apelsinjuice med fräs!

Riposto är ett bra resemål för den strandsugne, jag rekommenderar stränderna med småsten! Till frukost kan ni äta den typiske Sicilienske -granita och brioscia!

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=206265142&MyToken=da1f2b18-00b6-46d4-98bc-20d4d3101394

Ciao a dopo!



Sandstranden i Catania -Cucaracha
Baywatch
..när man talar om trollen....
Hästkött -lokal "kebab"
Preacher? ;)
Etna
Symbolen för Catania, elefanten "U Liotru"
Il Duomo
Amfiteater
Catania downtown
Kördirektiv
En suddig glimt av glödande och erupterande Etna i fjärran
Klippor vid Isola Bella
Isola Bella panorama
Isola Bellas strand
Fullt fräs
Seafood -havets frukter
Längs kusten
Ljuvligt klart!
Småsten rules!
Lugnet själv
Etna & Fiat500
En turkos dröm i Riposto