Lars kör med allt från country till rock, men inte rap

Lars Edberg på semester i Mariehamn

ALLMÄNT. Lars Edberg, känd som ena brodern i gruppen bröderna Edberg, semestrar som bäst i Mariehamn. Ikväll (Onsdagen) kommer han att medverka i ett möte i Pingstkyrkan.

Lars har med sig sin söta familj som inkluderar två riktigt charmiga småttingar som inte ger sig före de får höra Lars spela gitarr och sjunga.

Småpojkarna förutspås bli något av de nya bröderna Edberg, de sjunger gärna med och de har var sin gitarr som de gladeligen spelar på.

Lars är ett riktigt sångfenomen: Han hör till de bäst säljande artisterna i svenskfinland någonsin. Men dessvärre har det inte räckt för att han skall kunna uppfylla sin dröm om att få sjunga på heltid.

- Jag fick ett riktigt bra erbjudande som hade gett mig den möjligheten, men det hade varit på villkor att tona bort Jesus från mitt budskap och det vill jag inte, berättar Lars en kväll på Åland åt Mickelsson.net.

Lars blir allvarlig, han berättar att det enda ger meningen med livet är att tro på Jesus.

- Jag har provat på mycket, men ingenting annat kan fylla livet med mening.

Lars visade också att man kan vara generös med sina gåvor. Han höll en improviserad konsert för Linus och en till. Konserten höll på i timmar och Lars spelade allt från kärleksballader, rock till bröderna Edbergs låtar. Johnny Cash och Elvis fick en positiv funderare när den svenskfödde Lars tolkade deras låtar med själ och inlevelse.

Lars poängterar att mångfalden är en rikedom. Han älskar också lovsång, men han efterlyser mer än bara samma upprepade ackord.

- Tänk om vi bara skulle servera smör på middagen!

Senare bjöd den mångbegåvade Lars även upp till pingis där han bjöd Linus på en förlust.

Lars är en glad kille
Så gör man soundet
Tack Gud för Lars gåvor och tack Lars att du använder dem
Lars vinner sin son i pingis iungdomsutrymmena i Mariehamns pingstförsamling. Lars överträffade också Linus i pingis.