Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 22 april 2021 kl 21:09Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mikael Svarvar till Borgå
Maria Åsvik
Foto: Maria Åsvik
Plansch
 2 6273 80 1
Maria
Online 23:53 25/03 2008  Modifierad 00:57 15/08 2010
Maria Åsvik
Maria Åsvik
Mikael Svarvar
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Musik  Det ordnas en gospelkörhelg i Borgå Missionskyrka 12-13 april med Mikael Svarvar och Missian Gospel Choir -öppen för alla intresserade att delta (förutsatt att du är 15 år eller äldre). Här kan du läsa en kort intervju med Mikael.

Inför vår gospelkörhelg ställde jag några frågor till Mikael Svarvar, som vi igen har den stora äran att få ha som instruktör (och pianist/ solist/ lärare/ expert):

Maria: Vem är Mikael Svarvar? Hur skulle du beskriva dig själv?
Mikael: Bilden av vem jag är beror på vem som svarar, många ser mig som bandledare i olika tv produktioner, bl.a "Fångad av en sång", "Salt", nu aktuella "Allt ljus på..", andra ser mig som gospelmusiker med erfarenheter som gospelpianist, körledare och solist, andra ser mig som soul och jazzmusiker bakom andra artister eller som sångartist med eget låtmaterial. Min familj skulle kanske beskriva mig som passionerad husrenoverare, stolt 4-barns pappa med äldsta dottern i himlen.Själv skulle jag beskriva mig lite som min familj kanske skulle göra, men tillägga optimistisk realist med ibland för höga krav på mig själv, gillar fri luft och god mat.

Maria: Vad inspirerar och motiverar dig?
Mikael: Att dela med mig av mina livserfarenheter och musikerfarenheter, motivationen och inspiration byggs upp i mötet med andra människor, även ur livets positiva och negativa skeenden.

Maria: Vad är gospel och för vem?
Mikael: Gospel är berättelsen om Jesus Kristus, vad han betyder och har gjort för oss. Gospelmusiken är ett speciellt körsound med vissa musikaliska kryddor som växte fram under 1900 i de svarta amerikanska kyrkorna, en musikalisk deg med blues, negro spritual, och senare soul, jazz, rock och pop. Det är för alla som vill vara med. Behöver man vara kristen- nej. Till budskapet i gospelmusiken hamnar man kanske förr eller senare att ta ställning till för sin egen del, men för att lära sig tekniken behöver man kunna ge ifrån sig ljud och öppna munnen. Stämmorna lär man sig på gehör d.v.s genom att härma. Viktigt att säga att det inte längre är de ungas musik, det märks tydligt på körhelger att gospelmusiken förenar alla generationer, det är inte ovanligt att farmor, svärson och barnbarn är med under samma helg.

Maria: Varför ska man komma med på gospelkörhelg?
Mikael: Kanske för att det brukar bli rätt svängigt. Kanske för att det inte i längden är kul att endast sjunga ensam i duschen. Kanske för att förkovra sig i körsång, bredda stilen, smygintresserad av att få sjunga ett solo, listan kan bli hur lång som helst.

Tack Mikael!
Jag vill ännu bara säga, om Mikael (för alla er som inte har haft nöjet att träffa honom och jobba tillsammans med honom), att han är en av de mest ödmjuka, skickliga och trevliga artister jag vet... Han är lätt att jobba tillsammans med och får den mest ovana amatör att känna sig bekväm och till och med duktig. Vi ser fram emot att få ha honom här en hel helg! Andra musiker och solister som deltar i helgen är bl.a. Dick Gustafsson, Tatjaana Kuivas, Popp Gustafsson och Elna Romberg (en av de två körledarna).

Kom med och sjung gospel! Körhelgen kostar ingenting (vi tar upp kollekt) och har du fyllt 15 år så får du delta. Ingen anmälan behövs heller, men tänker du delta i helgen så är det en fördel om du kommer på de två förberedande övningarna som blir nu på torsdag, 27.3, kl.19 och torsdag 10.4 kl.19 i Missionskyrkan i Borgå (Fredsgatan 37). Missa inte detta!!!

Och du som inte har möjlighet att komma med och sjunga: kom och lyssna på konserten med Mikael, Missian Gospel Choir och deltagarna i körhelgen söndag 13.4 kl.18. Också det i Missionskyrkan.

Välkommen!

För frågor och mer information: maria@tillvaro.net


Linus
12:04 26.3.2008


Bra svarat Svarvar! Mikaels körarrangemang är helt otroliga, wowde vilken gåva!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén