Det är ett nytt år och vi måste sträcka oss framåt!

Nytt år – nya segrar!

ALLMÄNT. År 2006 är slut och vi har gått in i ett nytt år. Det bästa är om du beslutar dig för inriktningen av ditt år redan nu.

Förra året kanske var ditt bästa år någonsin hittills. Kanske blev det inte som du hade hoppats. Det har varit olika för olika personer. Jag vet inte vilken kategori du tillhör. Men jag vet att Gud vill att år 2007 ska bli ditt bästa år hittills!

Du förstår, Paulus säger att han glömmer det som ligger bakom och sträcker sig mot det som ligger framför (Fil 13:13). Samma sak måste du och jag göra.

Ingen stridsherre säger ”Halleluja, segern för tre år sedan var så triumferande att vi inte behöver tänka på några fler segrar”. Självklart är det alldeles underbart med gamla segrar och genombrott, men det räcker inte för alltid. Du kan inte leva på gårdagens segrar resten av ditt liv. Du måste varje dag sträcka dig framåt. Hur än ditt 2006 har varit, så vill Gud ge dig något bättre det här året!

Du kanske minns att jag för ett tag sedan skrev en artikel som hette ”Större tänkande i Gud”. Där skrev jag att du och jag måste vidga vår vision och tänka positivt och inte begränsa Gud med våra mänskliga attityder. Samma sak gäller det här året!

Jag vet inte exakt allt Gud har för mig under det här året, men jag vet att han har mycket härligt för mig i beredskap. Detsamma gäller dig! Och som du säkert vet så förmår Gud ”göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss” (Ef. 3:20). Så bestäm dig idag för att du inte ska begränsa Gud! Säg till Herren att du ska låta honom ge dig allt han har planerat för dig under 2007. Ha en förväntan på Gud!

Under det här året kan du komma närmare Herren, du kan fördjupa dig i Ordet och du kan vara en kanal ifrån himmelen för någon annan.

Om det är något jag vill trycka lite extra på, så är det att du ska låta Ordet bli levande i ditt liv! Be Gud om en hunger efter Ordet. Det är genom din personliga tid med Gud, din bön och bibelläsning, som du växer i din relation till honom!

Låt det här året bli ditt bästa år hittills!

Be med hög röst den här bönen:

Herre, tack för att ett år har gått. Tack för att du har planerat mycket gott för mig under år 2007. Hjälp mig att inte begränsa dig med mänskliga attityder. Jag ber att jag ska komma närmare dig under det här året genom bön och bibelläsning. Jag tackar dig för dina välsigneler och jag ber att jag ska vara en välsignelse för andra människor. Jag tar emot allt det du har för mig. I Jesu namn. Amen.