Gardinstänger är populära bland fåglarna.

Gud sände mig en fågel

KOLUMN. Nu tänker jag göra ett försök med att komma tillbaka till mickelsson.net efter en månads paus. Orsaken till mitt agerande har jag redan skrivit om och tänker inte ta upp det här och nu. Livet går vidare och Gud är god. Vore tacksam om läsarna kunde kommentera om vad Ni tycker jag skall skriva om i framtiden.

För en tid sedan då jag var mitt upp i renoveringarna av vårt hus hörde jag ett märkligt ljud i rummet. Först trodde jag att det var något av mina barn som hade något för sig men sedan såg jag en liten fågel komma flygande genom rummet.

Självklart sökte sig fågeln ut i friheten och sökte sig till de stängda fönstren. Febrilt försökte den flaxa och slippa ut genom fönstren och vi fick den isolerad till ett rum i övre våningen. Jag och min son öppnade balkongdörren och efter en stund flög den ut. Samtidigt då den kom ut kvittrade den till som ett tack för hjälpen och detta gjorde mig otroligt glad.

Fågeln gjorde mig väl påmind om tankarna i mitt tidigare inlägg och att vara fången i missbruket. Precis som för fågeln var det en ständig kamp att hitta vägen ut, att hitta vägen till friheten. Precis som fågeln försökte slippa ut genom flera olika fönster försökte jag slippa ur mitt missbruk med hjälp av olika ”egna” metoder och desperata försök som gång efter gång misslyckades.

Fågeln hittade till sist den trånga balkongdörren men för att den skulle slippa ut behövdes det någon som öppnade dörren för fågeln. Idag fick det bli jag som släppte ut fågeln i friheten. Detta kan jämföras med Jesus, Han som öppnat dörren för oss alla till himmelriket. Det var Jesus som öppnade dörren för mig så att jag kunde komma ut ur missbrukets fängelse och Jesus blev min väg ut till friheten. Tänk hur underbart livet kan vara då det verkligen finns någon som har gjort allt för dig och för mig. Jesus står vid dörren till Gud i himmelen och det är bara att be Honom öppna den. Då vi ber med ett ärligt hjärta i tro, så råder det ingen tvekan eller tvivel i saken. Dörren öppnar sig och snart är du fri. Detta var nu en liten tanke som jag ville dela med mig av, en liten sak som gjorde mig påmind om hur jag hade det och hur jag har det idag. Jag är evigt tacksam för att Jesus öppnade dörren för mig och släppte ut mig i friheten tillsammans med min familj. Denna frihet står över allt annat och är evig. Pröva på den du också.

(texten tidigare publicerad på bloggen.fi)

Fågeln tittar ut mot friheten.
Fågel försökte ut genom det stängda fönstret.