Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 31 januari 2023 kl 18:51Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Maria visar vad hon kan
Maria Cederholms skiva "On his shoulders"
 1 26956 163 16
Christa
Online 21:27 26/04 2008  Modifierad 04:59 16/08 2010

Allmänt  Att Maria Cederholm kan sjunga och skriva låtar har vi länge vetat. Att hennes debutalbum låter bra är alltså ingen överraskning, men ändå väldigt glädjande!

Maria Cederholm kommer från en musicerande familj och har så länge hennes vänner kommer ihåg alltid klinkat på pianot, spelat gitarr och sjungit. Efter gymnasiet spenderade hon två år på en bibel- och musikskola i Jönköping, Sverige och under den tiden utvecklades artisten Maria.

Efter en bejublad konsert vid Midsummerfestival, Pörkenäs för två år sedan sålde hon slut på alla sina CD-skivor med låtar hon spelat in i Jönköping. För en tid sen släpptes hennes första "riktiga" skiva - och med besked.

Maria har hjälp av proffsiga musiker, med Johannes Häger i spetsen. Häger är också producent för skivan. Maria har själv skrivit all text och musik själv, men gjort arrangemangen tillsammans med Häger.

Min personliga favorit på skivan är "Bleeding", en skön låt med tongångar som får mig att associera till U2. Riktigt snygga gitarrslingor och känsla i rösten.

Flera av låtarna har countryvibbar, men i spår två, "If God made you willing" är det fullfjädrad country som gäller och Maria behärskar genren, med rätt tvist i rösten. Låten handlar om att vi ska våga använda de gåvor Gud har gett oss.

Tack Maria för en härlig skiva som redan snurrat många gånger i min skivspelare! Keep up the good work.

Maria bor för tillfället i England, men kommer från Socklot, Nykarleby.

www.myspace.com/mariacederholm
Thomas
11:41 1.5.2008


Som alltid intresserade jag mig mest för stora sammanhang och allmänna principer...inte enskilda CD-skivor. Vad jag här var intresserad av var rätten att få komma med "negativa" påståenden och kritik, inte musiksmak. Den kristna gemenskapen ska inte vara en gemenskap där man inte har rätt att ogilla saker och ting.

Det var förresten herr Linus själv som blandade in Jesus i hela soppan :)
Linus
00:39 1.5.2008


Tack Sara och glad första maj! =) Thomas, om det var läran som Maria kom med som var fel skulle väl Adsfs ha tagit upp den, på samma sätt som Jesus också pekade på var fariseernas lära hade slagit slint. Jag tror inte Jesus höll på att gnälla på den ena eller andra för att han inte delade deras musiksmak. Amen...
Thomas
00:32 1.5.2008


Kanske jag borde tillägga att alla framstående bibliska personer från Moses till Jesus förespråkade ett budskap och kritiserade ett annat. Jesus kritiserade fariséerna för deras hyckleri. Om man nu påstår att kritik är ouppbyggligt och fel, vad händer då med kritikern Jesus?
Sara W-N
23:41 30.4.2008


Det här blev en riktig diskussion...Vem hade trott det... Det kommer ju alltid att vara så, folk har olika åsikter, men jag håller absolut med Linus och tycker att bibelstället var pricken över i´et!!!
Thomas
21:32 30.4.2008


Visst är det så att munnen talar vad hjärtat är fullt av. Med tanke på hur ofta folk missförstår varandra tror jag inte att din stränga tolkning av bibelstället motsvarar verkligheten. Det är alltid en skillnad mellan vad man själv tycker att man säger och vad andra anser att man har sagt.

Åsikterna om vad "munnen talar" går alltså isär. Det samma gäller det som hjärtat är fullt av. Många har så dålig självkännedom att de inte ens känner till sina egentliga intentioner. Om man vill ha en objektiv bedömning ska man förlita sig på Guds rättvisa, man lär inte bli rättvist bedömd någon annanstans.

Om man alltid vill säga något snällt hamnar man förr eller senare i en situation där man måste välja mellan att tala vackert och att tala ärligt. Då kommer man förmodligen att märka att de flesta människor avskyr ärligt tal, även om man själv menar väl.
3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
14:32 30.4.2008


Nej absolut inte, lögner är inte uppbyggligt och inte sanningsenligt heller. Bra att du fråga att det inte blev oklart! =)

Därför skrev jag "Så man kan fundera när man säger saker, är det här i kärlek? Är det sanning, är det uppbyggligt eller blir det till glädje?". Jag menade förstås ett "och" istället för "eller".
Thomas
14:20 30.4.2008


Menar du att uppbyggliga lögner och inställsamt hyckleri är rättfärdigat?
Linus
10:57 30.4.2008


Jesus sade något som sammanfattar det jag försöker komma till: (Lukasevangeliet 6:45): En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond människa bär fram det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.

Så man kan fundera när man säger saker, är det här i kärlek? Är det sanning, är det uppbyggligt eller blir det till glädje?

Jag tycker det är speciellt viktigt att uppmuntra de artisterna som man själv tycker om, de bjuder på sig själva till ofta få egna vinningar. Det är mycket viktigare än att påpeka för alla de man inte gillar hur dåliga de är - vad tjänar det till att tysta ner såna, någon annan gillar ju ändå dem!
Thomas
10:38 30.4.2008


Jag tycker att man lugnt borde få skriva negativa saker här. Om man bara tillåter positivt prat har man förbjudit folk från att tala sanning i många sammanhang.

I princip har du rätt, men i det här fallet verkar din första kommentar varsa smått märklig. Det finns många skivor här i världen som jag inte gillar, men det är meningslöst att säga det eftersom folk ändå lyssnar på vad de vill.
adsd
20:12 29.4.2008


Om någon här på mickelsson får uttrycka att man gillar skivan så måste det väl också gå an att få säga att man INTE gillar skivan eller musiken. Eller skall bara de som tycker lika få uttrycka sig?? Då kunde ni ju ordna med koder som bara alla ständigt glada och som gillar allt som dyker upp på den här sidan har tillgång till.
Thomas
00:05 29.4.2008


adsf: Jag menade att man inte behöver ha att göra med musik som man inte gillar. Om du inte gillar skivan; låt den vara.

Jag gillar inte allt jag hör, men jag kan undvika sådant som jag inte vill höra. Så enkelt är det.

Linus
21:07 28.4.2008


Lustigt, jag trodde länge Christa spelade Dixie Chicks när hon spelade Marias låtar här hemma! Innehållet i Marias texter är minsann bättre. Det finns ju de som i musikväg faktiskt tror de skapar ny musik, men ja ... hmm .. x)

Jag tycker idén med recensioner att rätt personer skall hitta varan. Det är inte frågan om att alla skall hitta den, utan de som potentiellt skulle älska den. Sen är det helt irrelevant om någon anonym kuf inte gillar det ena eller det andra, men jag föredrar ändå att människor tar ur sitt positiva förråd, det finns redan så mycket negativt i världen.
adsf
20:38 28.4.2008


Alldeles riktigt, Thomas. Jag gillar inte skivan. Och vad betyder "musik är till för dem som gillar den". Gillar du allt du hör???
Thomas
18:16 28.4.2008


adsf; du måste inte gilla skivan, musik är till för dem som gillar den.
adsf
16:29 28.4.2008


Dussinvara! Ger ingenting. Finns 13 på dussinet likadana!!
Sara W-N
21:12 27.4.2008


Jag kan bara hålla med i recensionen! Kul att ni tar upp den här! Skivan är underbar och man blir inte trött på den...snarare tvärtom. Den blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén